Pide Ustalarinin 200 Derece Ates Basinda Ramazan Mesaisi

Bayburt’ta firincilar bolluk, bereket ve rahmet ayinda, iftar sofralarinin gözdesi ramazan pidesi için yogun mesai harciyorlar.

Pide Ustalarinin 200 Derece Ates Basinda Ramazan Mesaisi
Ramazan ayinda pide yapmak için yogun mesai harcayan firincilar, ates basinda vatandasin pide ihtiyacini giderme gayreti içerisinde oluyorlar. 15 saat oruç tutarak, yaklasik 200 derecede yanan firinin karsisinda kollari sivayan usta firincilar, Ramazan ayinda sicak firinla karsi karsiya olmanin zorlugundan bahsettiler. "Yillardir yaptigimiz is bir yerde bu duruma aliskiniz ama yine de oruçluyken sicak zorluyor" diye konusan firinci esnafi Bünyamin Pala, "Allah bir sekilde sabrini veriyor. Atesin karsisinda durup susamak pek mümkün degil. Özellikle iftara kisa bir süre kala açlik degil ama ve susuzluk kendini hissettiriyor" dedi.

Bayburt’ta havalarin henüz daha isinmadigini, geçmis senelere göre daha az zorlandigini ifade eden Pala, "Bayburt kis memleketi oldugu için yaz hemen gelmiyor, bu sene de yaz gelecek gibi durmuyor dolayisiyla firinin karsisinda bunalinca serin havada kendimizi disari atip serinliyoruz, isimizin basina dönüyoruz. Önceden kavurucu sicaklarda iftar saatine 5-6 saat kala susuzluk ciddi anlamda belirirdi simdi havalarin bu sekilde gitmesi biraz da isimize geliyor. Dedigim gibi, Allah bir sekilde kolaylik veriyor, isimizi yapiyoruz" seklinde konustu.

Normal zamanlara göre daha az çalistiklarini sadece belirli saatlerde ekmek ve pide ürettiklerini söyleyen Pala, oruç ve sicagin bir arada olmasinin zor oldugunu belirterek, Ramazan ayinin bitmesine sayili günler kala sicakla mücadele ederek vatandasa hizmet edecegini bildirdi.
Kaynak: İHA