Gümüshaneli Esnaftan Tüm Türkiye'ye 'Sehit Yakinlarina Indirim Uygulayin' Çagrisi

Gümüshane’de iç mimarlik sektöründe faaliyet gösteren Ersin Tosun, 7 yildir sehit ve gazi yakinlarina yüzde 50 indirimle hizmet veriyor. Tosun, Türkiye’deki diger esnaflara da sehit ve gazi yakinlarina indirim yapmalari konusunda çagrida bulundu.

Gümüshaneli Esnaftan Tüm Türkiye'ye 'Sehit Yakinlarina Indirim Uygulayin' Çagrisi
Kent merkezi Hasanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde iç mimarlik hizmeti sunan Tosun, 7 yildir sehit ve gazi yakinlarina tüm hizmetlerini yüzde 50’ indirimle sunuyor.

Uzun süredir bu kampanyayi sürdüren ve bölgede faaliyet gösteren diger esnaflara da örnek olan Tosun, Türkiye’deki tüm esnaflari da bu indirim kampanyasina davet etti.

Herkesin sehit ve gazi yakini olma ihtimali oldugunu belirten esnaf Ersin Tosun, bu kampanyayi hayata geçirirken mutlu oldugunu ve kendisini de sehidin bir yakini gibi hissettigini dile getirdi.

“Sanki o sehidin bire bir yakini benmisim gibi hissediyorum”

Vatanin birligi ve bütünlügü için canini ortaya koyan sehitler için bu fedakarligin bile az oldugunu belirten Ersin Tosun, “7 yildan bu yana sehit ve gazi yakinlarina yüzde 50 indirim uyguluyorum. Bunu uygularken müthis bir haz aliyorum. Sanki o sehidin bire bir yakini benmisim gibi hissediyorum. Gümüshane’de bir sehit yakini amcamizin evine mutfak dolabi, tezgah ve duvar kagidi uygulamasi yaptik. Eve gidince farkli bir duygu hissettim, sanki o sehit benim kardesimmis gibi. Istegimdir, dilegimdir cani pahasina bizim çolugumuz çocugumuz refah içinde yasasin, okuluna gidip gelebilsin diye, huzurlu bir sekilde büyüsün diye canini ortaya koyan yigitler için inanin ki bunlar azdir. Allah’im rahmetiyle muamele eylesin. Bütün esnaf kardeslerimize de tavsiye ediyorum, verdiginiz 50 TL’lik mali 25 TL’ye verdiginiz zaman, rabbim baska bir kapidan size 100 TL ödeyecektir. Rabbim askerlerimizi iki cihanda muzaffer eylesin. Onlar bizim, onurumuz, serefimiz. Benim çocugum sehit olmayacak diye bir kaide yok. Hepimizin çocugu bu vatanin evladidir. Onlar da sehit olabilir, sen ben diger arkadaslar da direk sehit yakini olabilirler Türkiye’deki bütün esnaflara çagrimdir, sehit ve gazi yakinlarina hassaten rica ediyorum indirim uygulayin Allah rizasi için, Türk oldugumuzu görsün bütün dünya alem” dedi.



“Ülkemiz adina güzel olur”

Kampanyanin diger esnaflarin da katilimiyla daha anlamli olacagini söyleyen vatandaslardan Erdal Ceylan ise “Ersin abimiz bu sehrin sevilen simalarindan birisi. Herkesin çokça takdir ettigi esnaflardan da bir tanesi. Süphesiz ki esnaf abimizin sehit aileleri ve gazi yakinlarina yapmis oldugu yüzde 50’lik indirim, umuyoruz ki diger esnaflarin da katilimiyla daha güzel olacak. Ersin Tosun’un yaptigi bu güzellik karsisinda tüm esnaflarimiz bir güç olusturarak, onlarin da yapabilecegi güzel seyler olursa Gümüshane adina, ülkemiz adina güzel olur” diye konustu.

Kaynak: İHA