Germencik'in Imarina Akademik Dokunus

Germencik Belediye Baskani Fuat Öndes CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile görüsmesinin ardindan temaslarina Istanbul’da devam ederek, ilçenin imarina yönelik iki üniversitenin Mimarlik Fakültesi dekanlari ile görüserek isbirligine gitti.

Germencik'in Imarina Akademik Dokunus
Belediye Baskani Öndes Istanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi’ni ziyaret ederek buradaki Mimarlik Fakültesi dekanlari ve ögretim üyeleri ile bir araya geldi. Iki ayri üniversitenin dekanlariyla görüsen ve ilçenin mimarisi ve kent estetigine yönelik Germencik Belediyesi’nin isbirligi anlasmasina vardigini duyuran Öndes, “Ilçemize hayirli olsun” dedi.

Germencik’in tarihi köklerine dayanarak, ilçeye yakisan bir mimariyle imar ve kent estetigi çalismalarini yürüteceklerini söyleyen Öndes, konunun uzmanlariyla akademik zeminde isil isil bir kent insa edeceklerini ifade etti.

Istanbul Teknik Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi ile kentin imari konusunda is birligi ve koordinasyon anlasmasi yaptiklarini duyuran Öndes, Germencik Belediyesi olarak bilimsel ve akademik açidan imar gibi bir konuda tarihi bir adim attiklarini ifade etti.

Belediye Baskani Öndes sunlari ekledi: “Istanbul Teknik Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Murat Gül ve Yeditepe Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Ece Ceylan Baba’yi ziyaret ettik. Tarihi antik çaglara uzanan ilçemizin sahip oldugu bu tarihsel zenginligini yansitacak, modern dokunuslarla, görsel ve estetik açidan dikkat çekici bir sekilde imar etmek ve çehresini degistirmek için kiymetli dekanlarimiz ve ögretim üyelerimizle oldukça verimli bir görüsme sagladik, fikir alisverisinde bulunduk. Ilçemizde gerçeklestirecegimiz mimari projelerin, kent estetiginden imara varincaya kadar çesitli çalismalarimizin, üniversitelerimizin is birligi ve koordinasyonuyla yapilmasi hususunda anlasma yapmis bulunmaktayiz. Hayirli ve ugurlu olsun. Akademisyenlerimizin kiymetli bilgileri isiginda mimari açidan hak ettigi yerde olan isil isil bir kent insa edecegiz”
Kaynak: İHA