Çocuk Bayrami Coskusu Turnuvalarla Taçlandi

Aydin’in Buharkent ilçesinde TBMM’nin 102. Kurulus Yildönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle gerçeklestirilen kutlama haftasi etkinlikleri çesitli geleneksel spor etkinlikleri ile devam ediyor.

Çocuk Bayrami Coskusu Turnuvalarla Taçlandi


Kovid-19 salgini nedeniyle 2 yildir kutlanamayan dünya çocuklarinin bayrami 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ve TBMM’nin kurulus yildönümü etkinlikleri bu yil çok sayida renkli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Salgin nedeniyle kutlamalarin ekran basinda geçtigi 2 yilin ardindan büyük bir cosku yasayan çocuklar kendileri için düzenlenen onlarca etkinlikle doyasiya egleniyor. Geleneksel spor dallarindaki heyecani birbirleri ile yakin mücadele içinde doyasiya yasayan çocuklarin Buharkent’teki bu nesesine ilçe Kaymakami Alper Açikgöz, Belediye Baskani Mehmet Erol, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mesut Sevkan ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Cavit Bastürk ortak oldu. Ilçedeki kapali Spor Salonunda hafta boyu düzenlenen ilkokul ve ortaokullarin etkinliklerinde dün gerçeklestirilen Ortaokullar Arasi Futsal Final Müsabakalari büyük coskuya sahne oldu. Kiz ve erkek ortaokul Futsal takimlari arasindaki turnuvalarin finalleri kiran kirana geçerken arkadaslarini desteklemek üzere tribünlerde yerini alan ögrencilerin tezahüratlarina kaymakam Açikgöz ve Baskan Erol’da destek oldu.

“Gelecegimiz olan çocuklarimiz için onlarin ihtiyaç duydugu herseyi yapiyoruz”

Çocuklarin ve gençlerin ilçede en iyi sartlarda ve en modern tesislerde spor yapabilmeleri için her türlü yatirimi yaptiklarini ifade eden Belediye Baskani Mehmet Erol, “Gelecegimiz olan çocuklarimiz için onlarin ihtiyaç duydugu herseyi yapiyoruz. Son iki gündür spor tesislerimizde çocuklarimizin da bol bol eglendigi güzle müsabakalar yapiliyor. Geleneksel spor dallarinda da güzle müsabakalar yapiliyor. Çocuklarimiza basarilar diliyor ve günlerini kutluyorum. Çocuklarimizi çok sevdigimiz için onlar için her türlü altyapiyi yaparak onlari spora tesvik ediyoruz” dedi.



“Çocuklarimiz bizler için çok önemli”

Kaymakam Alper Açikgöz de konusmasinda hem geleneksel hem de popüler oyunlarla çocuklarin 23 Nisan’i en iyi sekilde kutlamalarini saglamaya çalistiklarini ifade ederek, “Kutlamalarda çocuklarimizla birlikte senlik düzenledik. Hem saglik hem bedeni hem de ruhsal saglik açisindan çocuklarimizin gelismesi büyük önem arz ediyor. Malum salgin süreci yasamaktayiz. Biz de kaymakamlik olarak elimizden gelen her türlü çabayi gösteriyoruz. Çocuklarimiz bizler için çok önemli. Insallah bundan sonra daha çocuklarimiz için nice saglikli, mutlu ve huzurlu 23 nisanlar diliyorum” dedi.



Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mesut Sevkan ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Cavit Bastürk de yaptiklari konusmalarda etkinliklerde yapilanlari anlatti. Bir hafta süresince gerçeklestirilecek olan kutlamalarda onlara her sekilde destek vermeye çalistiklarini söylediler. Ögrenciler de turnuvayi ve 23 Nisan kutlamalarini degerlendirerek tüm dünya çocuklarinin bayramini kutladi.
Kaynak: İHA