Baskan Sari, Gida Zehirlenmesi Üzerinden Safranbolu Belediyesi'ne Yüklendi

AK Parti Safranbolu Ilçe Baskani Mehmet Sari, dün aksam iftar sonrasi meydana gelen gida zehirlenmesi olayiyla ilgili açiklamalarda bulundu.

Baskan Sari, Gida Zehirlenmesi Üzerinden Safranbolu Belediyesi'ne Yüklendi
Sari, Safranbolu Belediyesi tarafindan sosyal tesislerde verilen iftar sonrasi meydana gelen gida zehirlenmesinden duydugu üzüntüyü ve endiseyi dile getirerek geçmis olsun dileklerini iletti.

“CHP öncesi dönemde SAKEM’de böyle bir talihsiz olay yasanmamistir”

Konu ile ilgili Gida ve Tarim Il Müdürlügü ekiplerinin harekete geçtigini, yemeklerden analiz için numune alindigini ve Safranbolu Cumhuriyet Savciliginin da failleri bulmak için gerekli sorusturmayi baslattigini ögrendiklerini aktaran Sari, “Ancak sunu sormak istiyoruz. CHP’li Safranbolu Belediyesinin Aslanlar SAKEM’i kapatarak, yeni açtigi bu sosyal tesisler ne kadar denetlenmektedir? Sosyal tesislerde hijyene riayet edilmekte midir? bozuk gida girisini kim denetlemektedir? CHP öncesi dönemde SAKEM’de yapilan yemeklerle ilgili veya üretilen yiyeceklerle ilgili bildigimiz kadariyla böyle bir talihsiz olay hiç yasanmamistir. Yine sizlere sormak isterim; bu tesis, Belediyenin sosyal tesisi degil de baska bir esnafin isletmesi olsaydi, bu isletmenin faaliyetleri durdurulur muydu? Kapisina mühür vurulur muydu? Belediye Baskani kendi isletmesine en azindan analiz sonuçlari gelene kadar bir yaptirim uygulayacak midir? Yoksa tesiste yemek çikarmaya devam mi edecektir?” dedi.

“Zabitalarinizi önce kendi tesislerinize gönderin”

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse’nin dün ilçe turizminin kalitesini arttirmak için açikladigi mor bayrak uygulamasi ile ilgili düsüncelerini ifade eden Sari, “Dün basindan yeni bir uygulamayi baslatacaginizi da takip ettik. Mor bayrak uygulamasi, neden mor bayrak? Acaba safran çiçeginin mor renginden mi geliyor yoksa baska bir amaci mi var. Bir de mor bayrak verilecek isletmeleri kim belirleyecek? Belediye mi yoksa bagimsiz bir dernek/heyet mi tespit edecek. Kriterler ne olacak, mor bayrak imkanlarindan hangi esnaf faydalanacak? Bence Belediye Baskani siz ilk önce zabitalarinizi Tarihi Çarsiya degil de kendi sosyal tesislerinize gönderin. Söyle bir öz denetim yapsinlar, halkin sagligina zarar verecek bir sey oluyor mu denetlesinler. Baktilar her sey dört dörtlük, iste o zaman mor bayragi diksinler Aslanlar Sosyal Tesislerine” diye konustu.

Kaynak: İHA