Artvin'de Baraj Ve Yol Santiyeleri Yaban Keçilerinin Ugrak Noktasi Haline Geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde baraj insaati kapsaminda devam yol ve tünel çalismalari yaban keçilerinin ugrak noktasi haline geldi. Yapilan zemin destekleme duvarina çikan, yaban keçileri yer çekimine meydan okuyarak tuz ihtiyaçlarini ilginç bir yöntemle karsiliyor.

Artvin'de Baraj Ve Yol Santiyeleri Yaban Keçilerinin Ugrak Noktasi Haline Geldi
Artvin’de bulunan Çoruh Nehri üzerine insa edilen barajlar ve yol çalismalari kapsaminda yapilan zemin destekleme duvarlarina çikan yaban keçileri görenler saskinliklarini gizleyemiyor. Adeta yer çekimine meydan okuyan yaban keçileri son olarak sürü halinde Yusufeli ilçesine bagli Dutdere mevkiinde yapimi devam eden yeni yerlesim yeri Sarigöl tünel girisinde görüntülendi. Içerisinde dogal kalker taslari ve kil karisiminin yer aldigi beton baglayici malzemeyi yalayan keçiler bu sayede tuz ihtiyaçlarini gideriyor. Tuz ihtiyacini gidermek için sürüler halinde bu tehlikeyi göze alan keçilerin, zorlu yolculugu görüntülenirken, insanlardan kaçmamalari dikkat çekiyor.

Özellikle sarp ve dik yamaçlarda yasayip, besinlerini bu sekilde karsilamalariyla bilinen keçileri, zayif ve çevik bedenleri sayesinde neredeyse 90 derecelik dik bir açi gibi görünen yamaçlara bile kolayca tirmanabiliyor.
Kaynak: İHA