Alanya'da Yasayan 130 Milletten Yerlesik Yabancilar Iftar Sofrasinda Bulustu

Alanya’da yasayan yerlesik yabancilar Alanya Belediyesi ve Alanya Müftülügünün isbirligi ile her yil geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrasinda bir araya geldi.

Alanya'da Yasayan 130 Milletten Yerlesik Yabancilar Iftar Sofrasinda Bulustu
Antalya’nin Alanya ilçesinde yasayan 130 milletten yerlesik yabancilar iftar sofrasinda bulustu. Alanya Belediyesi ve Alanya Müftülügünün isbirligi ile her yil düzenlenen iftar etkinligi Giritlioglu Camii avlusunda düzenlendi.

Onlarca yerlesik insanin bir araya geldigi etkinlikte konusan Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, “Alanya’mizda uzun yillardir ikamet eden Yeni Alanyalilar dedigimiz dünyanin çesitli yerlerinden yasamak için Alanya’yi seçen hemsehrilerimiz ile beraberdik iftarda. Alanya’da 130’un üzerinde milletten insan huzurlu bir sekilde yasiyor. Bu insanlarimiz Alanya’ya alismis bir sekilde yasiyorlar. Bizler farkli dinlerden insanlarin yasadigi Alanya’da, herkes birbirine saygi içerisinde oldugu müddetçe Alanya’nin ve ülkenin daha iyiye gidecegine inaniyoruz. Bugün burada 130 ülkeden farkli milletten insanin temsilcileriyle iftarda birlikte olduk. Allah insallah bundan sonra da, pandemiden sonra da nice iftarlari birlikte ifa etmeyi nasip etsin” dedi.



“Bu da Alanya’mizin güzelliklerinden, renkliliginden biri”

Geleneksel iftar yemeginin Alanya’nin güzelliklerinden biri oldugunu belirten Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel ise, “Alanya Belediyesi Yabancilar Meclisimiz ve Alanya’da yasayan yerlesik yabancilarla her yil periyodik olarak iftar yemeginde bir araya geliyorduk. Her yil geleneksel hale getirdigimiz bu programi 2 yildir pandemi nedeniyle gerçeklestiremedik. Alanya Kaymakamligi, Alanya Müftülügü, Yabancilar Meclisi üyelerimizle Alanya’da yasayan yerlesik yabancilarla iftar yemeginde bulustuk. Bu da Alanya’mizin güzelliklerinden, renkliliginden biri” ifadelerini kullandi.

“Alanya’da çok mutlu ve huzurlu sekilde yasiyoruz”

Alanya’da yasadigi için mutlu oldugunu dile getiren Gürcü Luiza Gigitashvili, “Biz bugün Alanya Müftülügü’nün davetine geldik. Pandemiden dolayi uzun zamandir iftar yapamiyorduk. Bugün gerçekten çok mutluyum. Biz Alanya’da çok mutlu ve huzurlu sekilde yasiyoruz. Allah dualarimizi kabul etsin. Baris mesajlari gönderiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA