Türkiye'de Bir Ilk Olan TESIAD Erasmus Projesinin Tanitim Toplantilari Gerçeklestirildi

Nitelik, amaç ve çerçevesi bakimindan Türkiye’de bir ilk olan Türkçenin Ögretimi TESIAD Erasmus arti KA108 Staj Konsorsiyumu Projesi’nin tanitim toplantilari, Trakya Üniversitesi Egitim Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde gerçeklestirildi.

Türkiye'de Bir Ilk Olan TESIAD Erasmus Projesinin Tanitim Toplantilari Gerçeklestirildi
Trakya Üniversitesi Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezinden Ali Erhan Konuk’un proje yazari oldugu ve Merkez Erasmus Ofisi koordinatörlügünde Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü ortakligiyla is birligiyle hayata geçirilen projede Türkçe Ögretmenligi ile Türk Dili ve Edebiyati bölümlerinden lisans ve lisansüstü düzeyde ögrencilerin yararlanmasi ve Türkçenin yabanci dil olarak tüm Avrupa Birligi üye ve aday ülkelerde ögretilmesi hedefleniyor.

Ilk Bilgilendirme Toplantisi Egitim Fakültesi ile Egitim Fakültesi Türkçe Ögretmenligi ögrencilerine yönelik düzenlenen TESIAD Erasmus arti Staj Projesi Bilgilendirme Toplantisi, 14-17 Mart tarihleri arasinda gerçeklestirildi.

Dis Iliskiler Merkezinden proje yazari Ali Erhan Konuk ve Ögr. Gör. Müge Atakan’in yürüttügü toplantilara Egitim Fakültesi Türkçe Egitimi Ana Bilim Dalindan Dr. Ögr. Üyesi Sümeyye Konuk birim sorumlusu olarak katildi.

Toplantilarin ilk bölümünde Dr. Ögr. Üyesi Sümeyye Konuk, proje çerçevesinde stajin amaci hakkinda bilgi verdi. Ikinci kisimda Ögr. Gör. Müge Atakan, Erasmus arti staj hareketliligi ile ilgili, üçüncü kisimda ise proje yazari Ali Erhan Konuk projeyle ilgili ayrintili bilgiler vererek basvuru yapmayi planlayan ögrencilere önerilerde bulundu.

Toplanti sonunda soru-cevap bölümünde proje yazari Ali Erhan Konuk ve Ögr. Gör. Müge Atakan toplantiya katilan ögrencilerin sorularini cevapladi. Ikinci toplanti Sosyal Bilimler Enstitüsü Ev Sahipliginde Çevrim Içi Gerçeklestirildi

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün 40. yil etkinlikleri çerçevesinde ev sahipligi yaptigi TESIAD Erasmus arti KA108 Staj Konsorsiyumu Projesi Tanitim Toplantisi’na Türk Dili, Türk Edebiyati ve Yeni Türk Edebiyati lisansüstü programlarinda egitim alan ögrenciler katildi.

Enstitü Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Levent Dogan’in moderatörlügünde gerçeklestirilen çevrim içi toplantida Ögr. Gör. Müge Atakan tarafindan “Türkçenin yabanci dil olarak ögretimi” çerçevesinde olusturulan TESIAD Erasmus arti staj projesinin önem ve amacina, ögrencilere akademik bakimdan saglayacagi faydalar ve imkânlara deginildi.

Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyan TESIAD Erasmus arti projesi hakkinda genel bilgilerin yaninda basvuru kosullari, yöntemi, staj yapilabilecek kurumlar, hareketliligin gerçeklestirilebilecegi tarihler hakkinda bilgi verildi.

Toplantida ayrica ögrencilerin sorulari yanitlanarak ve gelecekte is imkâni saglayacagi, kariyer planlamalarina katki sunacagi düsünülen projeye basvuru yapmalari konusunda tavsiyelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA