LÖSEV Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ezer Açiklamasi 'Kanserin Nedenini, Asisini Ve Tedavisini LÖSEV Bulacaktir'

Kastamonu’da lösemili çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen Lösemili Çocuklar Saglik ve Egitim Vakfi (LÖSEV) Yönetim Kurulu Baskani Dr. Üstün Ezer, "Gelecekte insallah kanserin nedenini, asisini ve tedavisini LÖSEV bulacaktir. Bu konuda büyük bir çalisma yürütüyoruz" dedi.

LÖSEV Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ezer Açiklamasi 'Kanserin Nedenini, Asisini Ve Tedavisini LÖSEV Bulacaktir'


Lösemili Çocuklar Saglik ve Egitim Vakfi (LÖSEV) Yönetim Kurulu Baskani Dr. Üstün Ezer, lösemili çocuklar ve tedavileri bitmis hastalar ve ailelerle Kastamonu’da iftar yemeginde bir araya geldi. Düzenlenen iftar programina LÖSEV Yönetim Kurulu Baskani Dr. Üstün Ezer’in yani sira, Kastamonu Vali Yardimcisi Ünal Kiliçarslan, KRONOSPAN Genel Müdür Yardimcisi Ömer Gülamoglu, LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Eylül Aslan, LÖSEV Kastamonu Il Temsilcisi Sevket Yilmaz ve lösemili çocuklar ve aileleri katildi.

Iftar yemeginde LÖSEV’in çalismalari ile ilgili bilgiler aktaran Ezer, lösemili çocuklarin tedavi oranini yüzde 100’e çikarmayi hedeflediklerini söyledi.



"Basari oranimiz yüzde 94 seviyesinde"

Türkiye genelinde 57 bin hastalarinin oldugunu aktaran LÖSEV Yönetim Kurulu Baskani Dr. Üstün Ezer, "Bizim su anda Türkiye genelinde 57 bin hastamiz var, basari oranimiz yüzde 94 oraninda. Sayilmayacak kadar çok hastamiz ve gencimiz var. Hastalarimiz büyüdüler, evlendiler, meslek sahibi oldular ve çocuklari oldu. Bu nedenle kocaman bir aileyiz, çok mutluyuz. Gelecekte insallah kanserin nedenini, asisini ve tedavisini LÖSEV bulacaktir. Bu konuda büyük bir çalisma yürütüyoruz. Kanser Arastirma Merkezimiz ve Enstitümüzde yakinda çok büyük basarilara imza atacagiz ve bu basarilari insallah Türk halki ile paylasacagiz. Umut ediyoruz ki kanserden hiçbir hastamizi kaybetmeyecegiz ve hiçbir çocugumuz bu canavara yenik düsmeyecek. Lösemiden iyilesen gelecegimiz olan çocuklar büyük basarilara imza atacaklar. Çünkü kansere karsi büyük bir basariyi elde ettiler, daha da büyük basarilara imza atacaklar" dedi.



"LÖSEV tedavi sürecinde kizim ve benim yolumu aydinlatti"

Kiz çocuguna ’Wilms Tümörü’ teshisi konulan ve çocugunun tedavisi sona eren Cansu Topçuoglu ise LÖSEV’in tedavi sürecinde kendileri ve kizlarinin yolunu aydinlattigini kaydetti.

Topçuoglu, "Ben yerel basinda çalistigim zamanlarda LÖSEV’in çalismalarini duyurmaya çalisiyordum. Yillar sonra kader bizi LÖSEV ile Onkoloji koridorlarinda bir araya getirdi. Kizima ’Wilms Tümörü’ teshisi konuldu. Biz 3 yili askin bir süre agir tedavi ve ameliyatlar geçirdik. LÖSEV bu süreçte bizim destekçimiz oldu. Ben kizima teshis konduktan sonra bildigim her seyi unuttum, LÖSEV bu konuda benim ve kizimin yolunu aydinlatti, bize maddi ve manevi anlamda her türlü destegi sagladilar ve zor zamanlarimizda elimizden tuttular. Tedavimiz bitti ve LÖSEV bizimle her zaman ilgilenmeye devam etti, kizimin dogum gününde beni yetkililer beni aradilar ve kizimin dogum gününü kutlar" seklinde konustu.



Program sonunda LÖSEV Yönetim Kurulu Baskani Dr. Üstün Ezer, lösemili çocuklara destek saglayan KRONOSPAN Genel Müdür Yardimcisi Ömer Gülamoglu’na plaket takdim etti.
Kaynak: İHA