Bahçelievler'de TYT Deneme Sinavi Heyecani

Bahçelievler Belediyesi, 18 Haziran’da yapilacak Üniversiteye giris Temel Yeterlilik Testi (TYT) Sinavi öncesi ilçedeki okullarda deneme sinavi yapti. Ilçedeki 33 lisede gerçeklesen deneme sinavinda 6 bin 400 ögrenci ter döktü.

Bahçelievler'de TYT Deneme Sinavi Heyecani
Bahçelievler Belediyesi tarafindan 18 Haziran’da yapilacak Üniversiteye giris Temel Yeterlilik Testi (TYT) Sinavi öncesi ilçedeki 33 lisede deneme sinavi yapildi. 6 bin 400 ögrenci, sinav öncesi kendini denemenin heyecanini yasadi. Ögrencilerin sinav saati 09.45’de baslayip 12.15’te sona erdi. Aylardir üniversiteye giris sinavina hazirlanan ögrencilerin bir çogunun deneme sinavi iyi geçti. Bir kismi Türkçe sinavinda zorlandigini belirtirken bir kismi Fen ve Biyoloji sorularinda zorlandigini ifade etti.

Ögrenciler heyecanla persembe günü çikacak deneme sinavinin sonuçlarini bekliyor.

"Zamani iyi kullanmali ve panik yapmamalilar"

Ögrencilere zamani iyi kullanmalarini ve panik yapmamalari önerisinde bulunan Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hasan Aydin, "Baskanimiza bu deneme için çok tesekkür ederim. Baskanimizin gençlerle ilgili olan projeleri çok güzel. Son sinif ögrencilerimizin üniversiteye giris harçlarini ödedi.

Zaman zaman gençlerle bir araya gelerek onlarla sohbet ediyor. Bu deneme sinavi da insallah önümüzdeki yil çogaltarak en azindan bütün ilçede yapildigi için kendilerinin basarilarini görmelerine neden olur. TYT için özellikle sunu söyleyebilirim zamani kullanma önemli çünkü TYT’deki unsur zamani kullanma ve panik yapmama. Bunu iyi yönetmeliler" diye konustu.



"Inanilmaz zor bir sinav degildi ama kolay da degildi"

Sinavin orta dereceli zorlukta oldugunu ifade eden 12.Sinif ögrencisi Berkum Basar, "Sinavim güzel geçti. Inanilmaz zor bir sinav degildi ama kolay da degildi. Kaliteli bir sinavdi bende iyi yaptigimi düsünüyorum. Fen sorulari biraz zordu. Yaptigima inaniyorum. Mühendis olmak istiyorum. ITÜ olursa çok iyi olur. Bunun için çalisiyorum. Sinava 2 ay kaldi. Umarim emeklerimin karsiligini alirim. Bence faydali bir sinavdi. Sorular kaliteliydi" dedi.



"iyi bir derece elde edecegimi düsünüyorum"

Sinavinin güzel geçtigini ve iyi bir derece alacagini düsünen 11. Sinif ögrencisi Buket Öztürk ise, "Sinavim güzeldi. Bazilari zordu tabi eleyici oldugu için. Türkçe zordu. Konular esit dagilmisti. Begendim. Biyoloji ve fizik sorulari güzeldi. Hayalim bir dis hekimi olmak ya da tip okumak. Bu alanda kendimi gelistirmek istiyorum. Genel olarak TYT denemeleri hep ayniydi. ÖSYM’ye benzer sorular vardi. Yanlislarimi göz önünde bulundurursam iyi bir derece elde edecegimi düsünüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA