Yüksekova'da Ramazan'in 1'Nci Günü Yogun Geçti

HAKKARI – Ramazan ayinin gelmesiyle Yüksekova’da vatandaslarin sahur ve iftarlik alisverisi yogunlugu dikkat çekti.

Yüksekova'da Ramazan'in 1'Nci Günü Yogun Geçti


11 ayin sultani Ramazan ayinin gelmesi ile alisveris hazirliklarini son güne birakan vatandaslari tatli bir telas sardi.

Vatandaslar iftar öncesi alisveris merkezlerine ve toptancilara akin ederken, Ramazan ayinin baslamasiyla, firinlar, çig köfteciler, marketler vatandaslarla doldu. Bazi vatandaslar da Cengiz Topel Caddesi üzerinde tezgahlar açarak, yesillik, tatli, çigköfte gibi Ramazan ihtiyaçlarini satarak ev ekonomisine katki sagladi. Mübarek Ramazan ayinin ilk günü heyecanini yasadiklarini belirten Emrah Sala, ’’Gördügümüz kadariyla herkes niyetli. Biz de çarsiya çiktik ilk olarak her sene oldugu gibi ilk olarak çigköftemizi aldik. Bu sene zorlu bir süreç yasiyoruz. Biz de alisveris yapiyoruz esnafimiza da destek oluyoruz. Birazdan eve geçip iftardan sonrada da teravih namazina gidecegiz. Allah kabul etsin’’ dedi.

Hamza Alkan ise, ’’Bugün mübarek Ramazan ayinin birinci günü. Güzel geçiyor. Devletimize, vatandaslarimiza hayirli olsun. Bizde son 1 saat kala disariya çiktik alisveris yapiyoruz. Ramazan’da geleneksel hale gelen çigköftemizi basta olmak üzere gerekli ihtiyaçlarimizi aldik. Allah herkese bu mübarek günde yardimcisi olsun’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA