Milli Mücadele Kahramani Osman Aga Mezari Basinda Anildi

Atatürk’ün Muhafiz Alay Komutani Topal Osman Aga ölümünün 99. yil dönümünde törenlerle anildi.

Milli Mücadele Kahramani Osman Aga Mezari Basinda Anildi
Topal Osman Aga’nin ölüm yil dönümü dolayisiyla ilk anma töreni Osman Aga Meydani’ndaki Osman Aga ve Giresun Usaklari Aniti önünde yapildi. Düzenlenen törene Giresun Valisi Enver Ünlü, Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluslari, Osman Aga Ailesi ve vatandaslar katildi.

Törende, Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu tarafindan anita çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu.

Senlikoglu törende yaptigi konusmada, Topal Osman Aga’yi ölümünün 99. yil dönümünde minnet ve sükranla anladiklarini söyledi.



Giresunlularin milli mücadele döneminde önemli yararliliklar gösterdigini belirten Baskan Senlikoglu, “Milli Mücadele Kahramani, 47. Giresun Gönüllü Alayimizin komutani, Giresun Belediye Baskani ve Atatürk’ün Muhafiz Alay Komutani Merhum Osman Agamizi aramizdan ayrilisinin 99. yil dönümünde saygi ve rahmetle aniyorum’ diyerek Osman Aga ve silah arkadaslarinin Kurtulus Savasi’nda cepheden cepheye süren essiz mücadeleleri sonucunda bugün isgal görmemis bir sehirde Belediye Baskani olarak görev yapmanin onurunu yasiyorum” ifadelerini kullandi.

Milli mücadele kahramanlari ve Atatürk’ün Muhafiz Alay Komutani Topal Osman Aga için ikinci anma töreni, Osman Aga’nin mezarinin bulundugu Giresun Kalesi’nde gerçeklestirildi.

Burada ise Kur’an-i Kerim okunarak dualar yedildi. Anma programi kapsaminda Hüseyin Gazi Mentesoglu arsivinden Milli Mücadele Sergisi, Karazipkalilar Kisa Film gösterimi ve Osman Aga ve Milli Mücadele Paneli düzenlendi.

Kaynak: İHA