Mehter Ordusu Sahurda Sokaga Indi

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde vatandaslar sahura mehter marslariyla kaldirildi. Ramazan ayi boyunca 150 kisilik bando, ilahi grubu ve mehteran takimi vatandaslari sahura kaldiracak

Mehter Ordusu Sahurda Sokaga Indi
Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde Ramazan’in manevi atmosferi, sahur bandosu ile hissediliyor. Süleymanpasa Belediyesi tarafindan geçtigimiz yil baslatilan geleneksel hale getirilen ‘Sahur Bandosu ve Mehteran Takimi’ bu Ramazan ayinda da vatandaslari sahura kaldiriyor. Geleneklerin yasatilmasi ve gelecek kusaklara aktarilmasi için baslatilan uygulamada Süleymanpasa’da yasayan 150 müzisyenden olusan bando ve mehteran takimi sehrin 2 farkli noktasinda sokak sokak dolasarak vatandaslari sahura kaldiriyor. Ramazan ayinin ilk gününde mehter takimi Yavuz Mahallesinde sokaga indi. Yavuz Mahallesinde gerçeklestirilen sahur programinda cadde ve sokaklarda yürüyen mehter takimi, evlerinin pencere ve balkonlarina çikan vatandaslar tarafindan begeni ve alkislarla karsilandi. Sokakta mehter takimini gören vatandaslar, cep telefonlariyla video kaydi yapti.

Sahur programlarinin yani sira ‘Gönül Sofralari’ adiyla kurulacak olan iftar sofralarinda vatandaslarla bir araya geleceklerini ifade eden Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, “Öncelikle tüm hemserilerimize hayirli Ramazanlar, hayirli sahurlar diliyorum. Allah sevdikleri ile birlikte insallah nice Ramazanlara kavustursun. Nice bayramlarla da mutlu etsin diyorum. Bugün ilk sahurumuz. Ramazan ayi boyunca hemen hemen bütün mahallelerimizde toplam 150 kisilik bir ekibimiz ile hem mehteran, hem bando takimimiz, hem ilahi grubumuz ile sahur programlari gerçeklestirecegiz, vatandaslarimizi sahura kaldiracagiz. Ayni organizasyonlarin bir benzeri de iftarda yapiliyor. Bu sene insallah, Allah nasip ederse hedefimiz yüz bin kisiyle iftar yapmak. Ramazan ayi boyunca hemen hemen sehrin her mahallesinde iftar yapmis olacagiz. Bu gece itibariyle de sahur programlarimiza Yavuz Mahallesi’nde basliyoruz. Bundan sonra da Altinova Mahallesi ile devam ediyoruz. Insallah güzel bir organizasyon olacak. Biliyorsunuz ayni sahur organizasyonlarini geçtigimiz 2019,2020 ve 2021 yillarinda da yapmistik. Pandemi dönemine denk geldigi için özel izin alarak yaptik. Vatandasimizda çok mutlu olmustu devam ediyoruz. Insallah bundan sonra ki yillarda da devam edecegiz, özellikle üstüne basarak belirtmek istedigim mehteranla birlikte sahuru yapmak, sahurda vatandaslarimizi uyandirmak gerçekten çok güzel, çok keyifli oluyor. Insallah bir daha ki sahurda vatandaslarimizi ilahi gruplariyla sahura kaldiracagiz. Süleymanpasa’da insallah renkli, güzel bir Ramazan ayi geçirecegiz. Herkese hayirli Ramazanlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA