Harçliklarini Biriktiren Ögrencilerden Çocuk Klinigine Anlamli Bagis

Çagdas Öncü Okullari ögrencileri kendi harçliklarini biriktirerek aldiklari tibbi cihazlari Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Klinigine bagisladi. Çagdas Öncü Okulu yöneticileri ve okulu temsilen 10 ögrenci, çocuk klinigine gelerek Kalp EKG, Nebulizatör, Otoskop vd. cihazlarini yetkililere teslim etti.

Harçliklarini Biriktiren Ögrencilerden Çocuk Klinigine Anlamli Bagis
Tibbi cihazlarin teslim töreninde Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Nilgün Köksal, Çagdas Öncü Okulu ögrencilerine, Okul yönetimine ve bagisin gerçeklesmesini organize eden Çocuk Alerji ve Çocuk Gögüs Bilim Dallari ögretim üyesi Doç. Dr. Yakup Canitez’e tesekkür etti. Prof. Dr. Nilgün Köksal okul çocuklarinin Çocuk klinigindeki hasta çocuklar için yaptiklari bu bagisin çok anlamli ve çok güzel bir örnek teskil ettigini, çocuklarin sosyal sorumluluk açisindan önemli bir hizmette bulunduklarini belirtti.

Doç. Dr. Yakup Canitez’de bu hayir isinde emegi geçen okul ögrencilerine ve okul yönetimine olumlu yaklasimlari için tesekkür etti. Çagdas Öncü Okul Müdürü Çetin Rençber ise okul çocuklarinca çocuk klinigine yapilan bu anlamli bagista görev aldiklari için mutlu olduklarini belirterek, ögrencilere ve çocuk klinigindeki hocalara tesekkür ederken, tibbi cihazlarin çocuk klinigi için hayirli olmasini temenni etti.

Okulu temsilen gelen ögrencilerden 4.sinif ögrencisi Rüzgar Ceyhan, 7.sinif ögrencisi Ela Özçelik ve 11.sinif ögrencisi Deren Filiz, "harçliklarimizi toplayip burada tedavi gören arkadaslarimizin ihtiyaci olan cihazlari aldik. Bu cihazlarin tedavi gören tüm hastalara yardimci olmasini umuyoruz" dedi.

Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Nilgün Köksal ise, "Çocuklarimizin bize hediye ettikleri tibbi cihazlardan biri EKG cihazi, Otoskop vd. cihazi kulak bogaz incelemesi için kullaniliyor ve birde Nebulizatör aldilar. Bu cihaz ile de bebeklere nefes açici ilaçlar veriyoruz. Tüm çocuklara tekrar tesekkür ediyorum" dedi.

Hastane zimmetine kayitlari yapilan cihazlar, çocuk hastalarin tani ve tedavilerinde için kullanilacak.
Kaynak: İHA