Büyüksehrin Iftar Çadiri Ilk Gün Binlerce Vatandasi Agirladi

Denizli Büyüksehir Belediyesinin ramazan ayinda kurdugu iftar çadiri gelenegi bu yil da degismedi. Baskan Osman Zolan, her yil oldugu gibi bu yil da ramazanin ilk günü iftar çadirinda vatandaslarla birlikte ayni sofrayi paylasti.

Büyüksehrin Iftar Çadiri Ilk Gün Binlerce Vatandasi Agirladi


Denizli Büyüksehir Belediyesinin her yil geleneksel hale getirdigi Kayalik Caddesi, Ulu Camii yaninda kurdugu ve her gün 5 bin kisinin konuk olacagi iftar çadiri ramazan ayinin ilk günü misafirlerini agirladi. Iftar programina AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Meclis Baskanvekili Ali Degirmenci, Denizli Ticaret Odasi (DTO) Baskani Ugur Erdogan, davetliler ve binlerce vatandas katildi.

Baskan Osman Zolan ve beraberindekiler her yil oldugu gibi bu yil da ramazanin ilk iftarina çadirda katilarak vatandaslarla ayni sofrayi paylasti. Burada hemsehrileriyle bir süre sohbet eden Baskan Zolan, yemek dagitiminda bulunduktan sonra her gün 5 bin kisinin konuk olacagi iftar çadirinda vatandaslarla birlikte dua edip orucunu açti.

“Vatandaslarimizin yogun ilgisi var”

Baskan Osman Zolan, burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada bir ramazan ayina daha kavusmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Allah’im tüm vatandaslarimizin tutmus oldugu oruçlari, ibadetleri kabul ve makbul eylesin insallah” dedi.

Iftar çadirinin Büyüksehir Belediyesinin bir klasigi olduguna deginen Baskan Zolan, “Uzun yillardir sehrimizde hayirseverlerimizin, is insanlarimizin, kurumlarimizin destegiyle ramazan boyunca burada her gün 5 bin kisilik olmak üzere iftar veriyorduk. Ama pandemi sebebiyle son 2 yil ara vermek durumunda kaldik. Çok sükür pandemiden yavas bir sekilde çikiyoruz ve sonrasinda da ramazanimizi eski günlerdeki gibi ayni heyecanla, ayni sevkle yasamak arzusuyla çadirimizi faaliyete aldik. Vatandaslarimizin yogun ilgisi var. Allah’im kabul eylesin” dedi.



Büyüksehir 70 kisilik ekibiyle koordine ediyor

Iftar çadirinda her gün bir hayirsever veya kurum tarafindan 5 bin kisiye yemek verilecegini kaydeden Baskan Zolan, söz konusu hizmetin Denizli Büyüksehir Belediyesinin 70 çalisani ve koordinasyonuyla sürdürülecegini kaydetti.

Her yil oldugu gibi ramazanin ilk gününde çadirdaki iftar sahibi kurumumun DTO oldugunu belirten Baskan Zolan, “Sayin vekillerimiz de sag olsunlar bizle, vatandaslarimizla birlikte. Ramazanin güzel bir sekilde geçmesini, kardesligin, dayanismanin, dualarin, ibadetlerin en üst seviyede yasanmasini temenni ediyorum. Ramazanimiz hayirli mübarek olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA