Atasehir Belediyesi, Otizmli Çocuklara Umut Oluyor

Atasehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü’ne dikkat çekmek için CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfi, AGID ve Exitcom is birligiyle bir etkinlik düzenledi. Bu özel günde bir araya gelen Atasehirli çocuklar, etkinlige yogun ilgi göstererek topladiklari e-atiklarla otizmli kardeslerinin egitim hayatina destek oldu.

Atasehir Belediyesi, Otizmli Çocuklara Umut Oluyor
Atasehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü’ne dikkat çekmek için CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfi, Aydinlatma Gereçleri Imalatçilari Dernegi (AGID) ve Exitcom is birligiyle Metropol Istanbul AVM’de bir etkinlik düzenledi.

Atasehir Belediyesi de “Otizmin Farkindayiz Geri Dönüsümle Yaninizdayiz” isimli projesiyle otizmli çocuklarin egitim hayatina 4 yildir katki saglamaya devam etmekte. Etkinlige, Atasehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bagdatliogu Kartal, CarrefourSA Marka ve Kurumsal Iletisim Müdürü Melis Karatay katilim sagladi.

Otizmli çocuklarin daha iyi bir egitime kavusabilmesi için düzenlenen etkinlikte Atasehirli çocuklar, topladiklari elektrikli ve elektronik esyalarla hem geri dönüsüme hem de otizmli çocuklarin egitimlerine destek oldu. Çevresel ve toplumsal fayda saglamak amaciyla elektronik atik toplama özelinde çalisan "Köstebek" ekibi etkinlikte çocuklar için yarismalar düzenledi.



“Bu projede amaç elektronik atiklara dikkat çekmek”

Atasehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bagdatliogu Kartal, “2018 yilinda “Otizmin Farkindayiz, Geri Dönüsümle Yanindayiz” sloganiyla baslattigimiz projede bugün itibariyle dört yil oldu. Bu projede amaç elektronik atiklara dikkat çekmekti. Elektronik atiklarin aslinda genel anlamda baktiginizda pek çöpe atildigini görmüyoruz. Agirlikli olarak hurdacilara veriliyor. Ancak bu elektronik atiklar tehlikeli bir takim maddeler ve gazlari içeriyor. Hurdaci atiklarin lazim olan plastigini, metalini, camini aliyor fakat geri kalan tehlikeli atiklar da maalesef atmosfere yayiliyor. Yani hem çevre hem insan sagligiyla ilgili sikintilar yasiyoruz. Dolayisiyla biz bunlari daha saglikli bir sekilde toplayip lisansli firmalara veriyoruz, ama bunu yaparken de söyle bir sey olsun istedik. Çocuklari bir sosyal sorumluluk projesiyle yani Atasehir halkini bir sosyal sorumluluk projesiyle birlestirelim istedik. Bu çerçevede AGID, CarrefourSA, Exitcom ve Tohum Otizm Vakfiyla yollarimiz kesisti. Buradan elde ettigimiz gelirle, yani toplanan bu elektronik atiklardan elde edilen gelirle bunu Tohum Otizm Vakfina bagisliyoruz ve çocuklarin otizmli çocuklarin egitimine bir katki sunmus oluyoruz” ifadelerini kullandi.

CarrefourSA Marka ve Kurumsal Iletisim Müdürü Melis Karatay, “Dört senedir bu projemizi devam ettiriyoruz. Buradaki amacimiz da toplanan elektronik atiklardan elde edilen geliri otizmli çocuklarimizin egitimine aktarmak. Projede tek basimiza degil is ortaklarimizla birlikteyiz. Amacimiz bu projeyi daha çok büyütmek ve su an için on alti magazamizda aktif olarak devam ediyor projemiz. Burada bizim için önemli konu müsterilerimizin projeye dahil olmasi. Onlarin getirdigi elektronik atiklardan saglanan gelirler ile otizmli çocuklarimiza destek oluyoruz. Dört senede su ana kadar 10 tona yakin elektronik atik toplamis olduk. Daha da artmasini ümit ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA