Vali Idris Akbiyik Okul Müdürleriyle Bulustu

HAKKARI – Hakkari Valisi Idris Akbiyik, Milli Egitim Bakanligi tarafindan ülke genelinde baslatilan "Egitim Yönetici Gelistirme Programi (YÖGEP)" bünyesinde okul müdürleriyle bir araya geldi.

Vali Idris Akbiyik Okul Müdürleriyle Bulustu
Merkez ile 4 ilçedeki 370 okul yöneticisinin katilacagi egitimlerin açilisinda konusan Vali Idris Akbiyik, "Milli Egitim Bakanligimiz, siz egitim yöneticilerinin mesleki bilgi, beceri ve tutumlarina katki saglamak ve sizleri, bulunduklari konumun ihtiyaçlarina cevap verecek donanimlarla gelistirmek için ülke genelinde, gelisim programi düzenlendi.

Bu programin, siz egitim yöneticilerimize, çok olumlu katkilari olacagina inaniyorum. Okullar, toplumun farkli kesimlerinden gelen çocuk ve gençleri bütünlestiren disiplinler arasi kurumlardir. Bu zorlu süreçte yük, ögretmenlerimizin ve egitim liderlerinin omuzlarindadir. Hizli degisim ve dönüsümlerin yasandigi günümüzde, beklentiler degismis ve dolayisiyla egitimin amaç ve islevleri yeni bir yapiya bürünmüstür. Açik ve dinamik bir sistem olan okullarin, degisimlere ayak uydurabilmeleri; ancak etkili egitim ögretim uygulamalariyla ve kendini güncelleyen ve gelistiren okul yöneticileri ile mümkündür. ‘Egitim Yönetici Gelistirme Programi’, ilimizdeki egitimin kalitesini daha da yukarilara tasiyacagina olan inancimla tüm egitim yöneticilerimize basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA