Manisa'da Köpek Katliami Açiklamasi 20'Ye Yakin Zehirlendi

Manisa’nin Salihli ilçesine bagli Çökelek Mahallesi’nde 20’ye yakin sahipsiz köpek zehirlenerek öldürüldü. Zehirlenme süphesi olan köpekler ise Salihli Belediyesi Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altina alindi.

Manisa'da Köpek Katliami Açiklamasi 20'Ye Yakin Zehirlendi
Manisa Salihli ilçesine bagli Çökelek Mahallesi Karayel mevkiinde 20’ye yakin köpegin zehirlenerek öldürüldügü bilgisi üzerine Ilçe Jandarma Komutanligi, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligi ile Salihli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan bölgede inceleme baslatildi. Bölgede yapilan ortak çalisma sonucunda ilk etapta 13 köpegin öldügü, zehirlenme süphesi ile tedavi altina alinan 9 köpekten de ölenlerin oldugu ögrenildi.

Jandarma harekete geçti

Bölgede baslatilan genis çapli inceleme sonucunda zehirlemede kullanildigi degerlendirilen gida ürünlerinden numuneler alindi. Salihli Ilçe Jandarma Komutanligi da olayla ilgili olarak Hayvanlari Koruma Kanununa Muhalefet suçundan islem baslatti. Zehirlenme süphesiyle koruma altina alinan çok sayida köpek ise Salihli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ve Zabita Müdürlügü ekiplerince Salihli Belediyesi Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altina alindi.

Merkeze getirilen köpeklere yogun bir tedavi süreci uygulandigini belirten Salihli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Birol Avci “Dün gece gelen ihbar üzerine ekiplerimizle birlikte zehirlenme olayinin yasandigi bölgeye gittik. Gittigimizde bir çok köpegin zehirlenme nedeniyle öldügü tespit edildi. Hayatta kalan 5 köpegimizi hemen merkezimize getirerek yogun bir tedavi süreci baslattik. Tedavi altina aldigimiz köpeklerimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Olayla ilgili çalismanin genis çapli devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA