Iftar Vakti Cep Telefonu Hirsizligi Güvenlik Kamerasinda

Eminönü altgeçidinde esnaflik yapan Ilhan Çetinkaya’nin cep telefonu iftar saatinde iki yabanci uyruklu sahis tarafindan çalindi. Hirsizlik ani kameraya yansidi.

Iftar Vakti Cep Telefonu Hirsizligi Güvenlik Kamerasinda


Olay iki aksam önce iftar saatinde Fatih Eminönü Altgeçidi Çarsisinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, altgeçitte esnaflik yapan Ilhan Çetinkaya arkadaslariyla iftar yapmak için masaya oturdu. Ilhan Çetinkaya’nin iftar yaptigi esnada dükkana iki yabanci uyruklu turist girdi. Etraflarina dikkatlice baktiktan sonra dükkana giren yabanci uyruklu hirsizlar içeride bulunan cep telefonunu çaldiktan sonra kayiplara karisti.

Iftar vakti cep telefonu çaldilar

Dükkana girdiginde cep telefonunun olmadigini fark eden Ilhan Çetinkaya durumu polis ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kamerasi görüntülerini izleyerek turistleri yakalama çalismasi baslatti.

“Telefonu cebine koyup önümüzden geçip gidiyor”

Olayda cep telefonu çalinarak magdur olan Ilhan Çetinkaya, “O an telefonumu ben buraya sarja birakmistim. Tam suraya arkadaslarla tam su ilerde iftar açiyorduk. Iftar açtiginizda iki sahis geliyor buraya önce ayakkabilara bakmislik yapiyor. Kabloyu takip ediyor orada telefon oldugunu görüyor. Önde giren arkasindan girene isaret ediyor. Burada telefon var diye. O telefonu aliyor, kamera kayitlarina bakarak öyle gördük. O da geliyor orada iftar açtigimizi görüyor. O da bir bakiyor oraya sarji indirip telefonu cebine koyup önümüzden geçip gidiyor” dedi.



“Baskasinin canini yakmasin”

Basina gelen olayin bir baskasinin basina gelmesini istemeyen Ilhan Çetinkaya, “Yok tabii emniyette sikayetçi olduk. Emniyete gider gitmez zaten kamera kayitlarini görünce, polis bunu buralarda gördüm, dedi.

Sirkeci tarafinda görmüs. Polis, bunlarin hirsiz oldugunu biliyorum, dedi.

Emniyete sikayetimizde bulunduk valla artik bilmiyorum sonu ne olacak. Benim canim yandi baskasinin cani yanmasin buna kesinlikle bakilsin yani, bunun kamerada yüzü net belli oluyor. Yüzde yüz buralarda bir yerdedir. Türk asilli degildir. Ya Cezayirlidir ya Tunusludur. Burada bizim canimizi yakti. Baskasinin canini yakmasin. Yani ne gerekiyorsa yapsin emniyet onu bekliyoruz” seklinde konustu.



Olay ani güvenlik kamerasinda

Isyeri sahibi Ilhan Çetinkaya’nin iftar yaptigi esnada dükkâna iki yabanci uyruklu turist giriyor. Etraflarina dikkatlice baktiktan sonra dükkana giren yabanci uyruklu hirsizlar içeride bulunan cep telefonunu çaldiktan sonra kayiplara karisiyor.

Polis ekipleri yasanan olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA