Polisle Tartisan Mülteciye Vatandaslar Tepki Gösterdi

Eskisehir’de yapilan trafik denetimine takilan plakasiz mobiletin yabanci uyruklu sürücüsü, polise direnince çevreden geçen vatandaslardan tepki gördü.

Polisle Tartisan Mülteciye Vatandaslar Tepki Gösterdi
Eskisehir’de plakasi olmayan bir mobilet, Yunus Emre Caddesi üzerinde yapilan trafik denetimine takildi. Polis ekiplerince yapilan kontrolde aracin sahibinin ehliyetinin de olmadigi ortaya çikti. Bunun üzerine trafik ekipleri sürücüye cezai islem uygularken, plakasiz mobileti de bagladi. Araci çekilen sürücü, polis ekiplerine tepki göstererek sözlü münakasaya girdi. Çevredekiler gördükleri olay karsisinda öfkelenerek sahsin üzerine yürüdü. Polis vatandaslari sakinlestirmeye çalisirken, cezai islem uygulanan sürücü olay yerinden uzaklastirildi.

“Polise saygisizlik etme hakkini nasil buluyorlar anlamiyorum”

Yabanci uyruklu sahsa tepki gösteren Cengiz Türk, “Ben dalgin bir halde polis ekiplerimizin yanindan geçerken Ramazan kolisi tasiyan bir abimiz ’Bak devletin polisine bagirip çagiriyorlar’ dediginde ben buna tabii ki tarafsiz kalamadim. Ukrayna’daki kadinlar dahi vatanini korurken, bu adamlar vatanini birakip buraya gelip benim devletimin polisine saygisizlikta bulunamaz. Yatsin kalksin polisimize dua etsin, mübarek Ramazan ayinin yüzü suyu hürmetine ben o adami orada darp ederdim, dayanamadim çünkü. Can güvenligini saglayan polise ’Sen kimsin’ gibi bir söylemle saygisizlik etme hakkini kendilerinde nasil buluyorlar anlamiyorum. Hala sinirliyim, bu kimselere gerekenin yapilmasini bütün devlet büyüklerimizden arz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA