Gençler 3 Bant Bilardo Bahar Turnuvasi Sona Erdi

Karabük’te Dr. Necmettin Seyhoglu Stadyumu’nun altinda yer alan Genç Ofis’te düzenlenen Gençler 3 Bant Bilardo Bahar Turnuvasi sona erdi.

Gençler 3 Bant Bilardo Bahar Turnuvasi Sona Erdi
Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Karabük Halk Egitim Merkezi ortakliginda düzenlenen turnuvada dereceye giren sporcularin kupa ve madalyalari verildi.

Genç Ofis’te 10 gün süren ve 18 sporcunun katildigi turnuvada; birinci Bertu Küçükzoroglu, ikinci Yusuf Karagözoglu ve üçüncüler Samet Basaran ile Berkay Kartal oldu. Dereceye giren oyuncularin ödüllerini AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven, Karabük Halk Egitim Merkezi Müdürü Dursun Yesiloglu ve Bilardo Egitmeni Sadik Küçükzoroglu takdim etti.

Gençlerimiz evde durmamalari gerektigini belirten AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, “Gençlerimiz vakitlerini telefon ve bilgisayar basinda geçirmemeliler. Her gencimizin, sevdigi ve ilgi duydugu bir alan olmali. Bu bilardo olabilir. Masa tenisi olabilir. Okçuluk, aticilik, müzik, resim olabilir” dedi.

Üç bant bilardonun birçok sey barindirdigini vurgulayan Ünal, “Bugün 3 bant bilardo için buradayiz. Ben de seviyorum ve oynuyorum. Acemiligi biraz üstünde oynuyorum ama ilgi duyuyorum. Bir seylere ilgi duymak lazim. Insanin bir sekilde desarj olmasi ve kafasini bosaltmasi lazim. Bu sporda bilgi var. Beceri var. Matematik var. Sakinlik var. Dinginlik var. Üç bant bilardoda her sey var. Burada olay sadece üç topun birbirine degmesinden ibaret degil. Düsünme var. Matematik hesabi var. Beyninizi çalistiriyorsunuz. Hem de sosyal hayatin içerisinde olmus oluyorsunuz. Gençlerimizi kutluyorum. Basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Genç Ofis’te birçok farkli bransla egitimlerle devam ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven, “Halk Egitim Merkezi üzerinden açtigimiz kurslarla Sadik Küçükzoroglu hocamiz ile birlikte bilardo egitimlerimizi yapmistik. Bu kurstan yetisen gençlerimizle de bir bahar turnuvasi yaptik. 10 gün süren ve 18 sporcunun katildigi turnuvaya emek veren herkese tesekkür ediyorum. Genç Ofis’te sadece bilardo degil; resim, müzik, satranç, masa tenisi, geleneksel okçuluk gibi birçok bransta faaliyet gösteriyoruz ve gençlerimizi buraya bekliyoruz. Bu tesisleri kazanmamiza vesile olan tüm yetkililerimize tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Karabük Halk Egitim Merkezi Müdürü Dursun Yesiloglu ise genis yelpazeli kurslara gün geçtikçe yenilerini eklediklerini vurguladi.
Kaynak: İHA