Yetim Ve Öksüz Çocuklar Ile Iftar Sofrasinda Bulustu

Ordu Valiligi tarafindan, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle iftar yemegi programi düzenlendi.

Yetim Ve Öksüz Çocuklar Ile Iftar Sofrasinda Bulustu
Düzenlenen iftar programi, Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualar esliginde basladi ve ezanin okunmasinin ardindan iftar yemegi ile devam etti.

Yetimlere sahip çikilmasi konusunun dünya gündeminden düsmemesi için her yil Ramazan ayinin 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak anildigini belirten Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Dünya Yetimler Günü, yetim çocuklarimizin dünya gündemindeki farkindaliginin artmasini amaçlayan özel bir gündür. Bu aksam iftarlarin en güzelini ve anlamlisini yaptik. Yetimler ve öksüzler, Allah’in emanetleridir. Dili, dini, irki ne olursa olsun insanlik adina üzerimize düsen görev, onlara sahip çikmaktir. Devletimizin sefkat eli daima emanetlerimizin üzerindedir ve öyle kalmaya devam edecektir” dedi.

Ordu’da göreve basladiginda 2 bin 112 yetim ve öksüz çocugu tespit ettirdigini ifade eden Vali Sonel, “Ilimizde tespit ettigimiz 2 bin 112 yetim ve öksüz evladimiza birer mektup göndererek, babalari ya da anneleri hayatta olsaydi onlardan ne isteyeceklerini sorduk. Onlarin bize ilettigi tüm istekleri yerine getirerek, gönüllerini hos eyledik. Devletimizin sefkatini yilin belirli gün ve haftalarinda degil, her gün yetim ve öksüz evlatlarimiza göstermeye gayret ediyoruz. 19 ilçemizde tüm çalisma arkadaslarimiz, firsat buldukça yetim ve öksüz evlatlarimizi ziyaret ederek, hem gönüllerini hos tutuyor, hem de varsa ihtiyaçlarini karsiliyor. Devletimiz her daim onlarla beraberdir” diye konustu.

Kaynak: İHA