Asik Geleneginin Yasatildigi Bayburt'ta Asiklarin Atismasi Ramazan Gecelerini Senlendiriyor

Unutulmaya yüz tutmus olan asiklar atismasi Bayburt’ta Ramazan gecelerinin vazgeçilmez etkinliklerinden biri oluyor.

Asik Geleneginin Yasatildigi Bayburt'ta Asiklarin Atismasi Ramazan Gecelerini Senlendiriyor
Bayburt’ta organize edilen asiklar gecesine Bayburtlular yogun ilgi gösterdi. Tashan’da (Bedesten) gerçeklestirilen ve 2,5 saat süren programda Asik Süphani, Asik Rahim Saglam, Asik Ihsan Yavuzer ve Asik Murat Piroglu türküler söyleyerek, atistilar. Düzenlenen geceden memnun olduklarini dile getiren vatandaslar bu tür etkinliklerin devaminin gelmesini istediklerini dile getirdiler.

Asiklik geleneginin önemli bir gelenek oldugunu söyleyen ve bu gelenegi yasatma gayreti içerisinde olacaklarini belirten Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, "Asik gelenegi Türk Edebiyatinda önemli yer edinmis bir konudur. Yillardan beri Bayburt’ta bu geleneksel doku devam ediyor. Özellikle Ramazan aylarinda asiklar atismasini halkimizin en iyi eglence unsurlarindan biri olarak görmekteyiz ve bu dokunun da uzun vadede devam etmesi bizim için çok önemli" dedi.

Bayburt Vakfi Baskani Israfil Kahraman ise düzenlenen geceden Bayburt Vakfi olarak memnun kaldiklarini vurgulayarak, "Bugün burada asik gelenegini, atisma gelenegini katilan herkesle beraber yasadik. Asiklarimiz atistilar, maniler söylediler, türküler söylediler, vatan, özlem türküleri söylediler. Iyi bir gece oldu, iyi bir senlik oldu. Biz Bayburt halki olarak, Bayburt halkinin bir parçasi olarak, Bayburt Vakfi olarak bu hizmetlerimizi yapmaya devam edecegiz. Daha da gelistirecegiz, daha iyi hizmetler yapacagiz, bu hizmetlerin daha da çesitlendirildigini ilerleyen zamanda halkimiz görecek" seklinde konustu.

Düzenlenen geceye, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, AK Parti Il Baskani Haci Ali Polat, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Kemal Gümrükçü, Il Tarim ve Orman Müdürü Selami Ersen, Il Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoglu, SAGDER Baskani Selami Köksal, AK Parti Kadin Kollari Baskani Elif Çil, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA