400 Motorcudan Büyük Taarruz'un Yönetildigi Atatürk Evi'ne Ziyaret

"Büyük Taarruz’un 100. yili" etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’nin farkli illerinden Afyonkarahisar’in Suhut ilçesine gelen yaklasik 400 motosiklet tutkunu, ’Zafer Sürüsü’ organizasyonuyla Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

400 Motorcudan Büyük Taarruz'un Yönetildigi Atatürk Evi'ne Ziyaret
Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarindan biri olan Büyük Taarruz emrinin verildigi Suhut, yine farkli bir sportif etkinlige ev sahipligi yapti. Gençlik ve Spor Bakanligi, Afyonkarahisar Valiligi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun destekleriyle Anadolu Motor ve Doga Sporlari Kulübü’nün organize ettigi etkinlikte yaklasik 400 motosiklet tutkunu Suhut’ta bulustu. Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen motosiklet tutkunlari, Atatürk Evi’ni ziyaret ederek Alan Kilavuzu Rehber Hasan Özpinar mihmandarliginda buradaki destansi duygulari dinlerken zaman zaman duygu dolu anlar yasadi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, "Büyük Taarruz’un 100. yili çerçevesinde Türkiye Motosiklet Federasyonu ve motosiklet tutkunlari olarak Büyük Taarruz’un 100. yilina hem katkida bulunalim diye, büyük bir coskuyla Türkiye’nin dört bir tarafina yayalim diye Zafer Sürüsü adinda tüm illerden özellikle Antalya, Ankara, Izmir, Istanbul, İçel ve farkli illerden gelen Zafer Yürüyüsü adiyla Afyonkarahisar’a geldik. Dün Afyonkarahisar’da spor turizmi çerçevesinde Frig Vadisi’ni gezdik. Bugün esas ismini verdigimiz ’Zafer Sürüsü’nün Suhut’ta yillarca Büyük Taarruz’un yönetildigi binanin önündeyiz. Büyük Taarruz’un baslangicinin koordine edildigi binanin önündeyiz. Tüm motosiklet severler burada. Buradan da atalarimizin yürüyerek çiktigi, zaferin kazanildigi topraklara biz de demir atlarla, motosikletlerle insallah Büyük Taarruz binasindan yola çikarak zafer yolundan Kocatepe’ye çikacagiz. Kocatepe’de de Büyük Taarruz’un nasil kazanildigini tüm dünyaya anlatacagiz. Bunun için burada olmaktan çok mutluyuz. Insallah her sene özellikle 25 Agustos Zafer Yürüyüsü sirasinda burada olmak istiyoruz. Suhut bizim için çok önemli. Özellikle sayin Bakanimiz Veysel Eroglu’nun çok büyük katkilari var kendi memleketi Afyonkarahisar’a, tüm Türkiye’ye. Türkiye’nin her yerine gidiyorum bir Veysel Eroglu Caddesi görüyorum. Geçenlerde Tunceli’deydim, Tunceli’de Veysel Eroglu Caddesi gördüm. Inanilmaz mutlu oldum. Tabii onun sehrinde, onun ilçesinde olmak bize ayri bir mutluluk veriyor. Suhut’ta tarihimizin çok önemli noktalarindan birisi" dedi.

Motosiklet tutkunu Fatih Mehmet Yalçin ise, "Gerçekten tüyler ürpertici diyebiliriz. Ben Antalya’da yasiyorum, Antalya’dan geldim. Böyle bir etkinlik olduguna çok sevindik. Çünkü savasin ne oldugunu sadece söylem olarak biliyoruz. Gerçekten yasanan neymis buraya geldigimizde hissedebiliyoruz yani. Yasananlarin ne oldugunu görmek bizleri daha da heyecanlandiriyor. Iyi ki böyle etkinlikleri oldu, çok tesekkür ederiz" diye konustu.

Yasin Esingen isimli motosikletçi ise, "Denizli’den geliyoruz. Yani bize tarihi yasattilar burada, yasananlari gördük. Gerçekten önemliydi bu kadar" dedi.

Kaynak: İHA