14 Aylikken Yakalandigi Kanseri Yendi

Çorum’un Mecitözü ilçesinde henüz 14 aylikken kansere yakalanan Buglem Aykaç, bir yil süren zorlu tedavi sürecinin ardindan sagligina kavustu.

14 Aylikken Yakalandigi Kanseri Yendi
Vali Mustafa Çiftçi esi Azime Çiftçi ile birlikte ilçeye bagli Kargi köyünde yasayan 3 yasindaki Buglem’i ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti. Aykaç ailesi ile birlikte iftar yapan Vali Çiftçi, tedavisi sürecinde yalniz birakmadigi Buglem bebekle yakindan ilgilenerek saglik durumu hakkinda bilgi aldi.

2020 yili Kasim ayinda gözündeki rahatsizlik nedeniyle hastaneye götürülen Buglem bebege yapilan tetkik ve tahlillerin ardindan gözün arka kisminda tümör tespit edildigini anlatan Vali Çiftçi, “Hastalik 4’cü evredeydi. Buglem bebegin tedavisine hemen baslandi. Aralik ayi içinde ilk kemoterapi tedavisi uygulandi. Ikinci seanstan sonra tümör küçülmeye basladi.

Buglem bebege 6 seans kemoterapi uygulandi. Haziran 2021’de yapilan tetkik ve tahlillerin tertemiz çikmasiyla Buglem öncelikle Allah’in izni, sonra da doktorlarin gayretli, fedakar çalismalari neticesinde hastaligi yendi. Agustos 2021’de uygulanan kök hücre tedavisi de basariyla tamamlandi. 2021 yili Kasim ayinda bir yil içinde Buglem bebek, hastaligi tamamen yenerek taburcu edildi." diye konustu.

Hayirseverlere tesekkür etti

Buglem’in tedavi sürecinde ailenin çok büyük fedakarliklar yaparken, hayirsever vatandaslarin da yardim ettiginin altini çizen Vali Çiftçi, “Tedavi sürecinde Buglem bebek, ailesiyle defalarca Ankara’ya gitti. Ailemiz yaklasik 350 bin lira masraf yapti. Buglem’in sagliga kavusmasinda Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Cebeci Hastanesi Bashekimligi ve çocuk onkolojisi doktorlarinin büyük gayret ve çabalari var. Onlara özellikle tesekkür etmek istiyorum. Yine Mecitözü Kaymakamligimizin yardim ve destekleri var. Iyilik gönüllüsü Aysun Demirci hanimin da çok büyük gayretleri, destekleri oldu. Ayrica hayirsever vatandaslarimiz da çocugumuzun sifa bulmasi için ellerinden gelen yardimi esirgemedi. Hayirseverlere de ayri ayri tesekkür ediyorum. Buglem bebek nasil sifa bulduysa bu mübarek ayda tüm hastalara Allah’tan acil sifalar niyaz ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Allah kimseyi evladiyla sinamasin”

“Allah kimseyi evladiyla sinamasin” diyen baba Murak Aykaç da, “Allah razi olsun valimizden, Kaymakamimizdan razi olsun. Çok sükür, Buglem sagligina kavustu. Allah yardim eden herkesten razi olsun. Tedavi süreci onlarin sayesinde basariyla tamamlandi" ifadelerini kullandi.

Ziyarette Mecitözü Kaymakami Mustafa Atis ile esi Gizem Atis, hayirsever Aysun Demirci hazir bulundu.
Kaynak: İHA