YTB Baskani Eren, Isviçre Türk Toplumunun Düzenledigi Iftara Katildi

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Baskani Abdullah Eren, Zürih’te Isviçre Türk Toplumunun (ITT) düzenledigi iftar programina katildi.

YTB Baskani Eren, Isviçre Türk Toplumunun Düzenledigi Iftara Katildi
YTB Baskani Eren, ITT düzenledigi iftar programina katildi.

Programda Isviçre’deki Türk is insanlari ve Türk toplumunun önde gelen simalari ile bir araya geldi. Zürih’te bir Türk lokantasinda düzenlenen iftarda konusan YTB Baskani Eren, YTB’nin yurt disinda yasayan vatandaslarin kurumu oldugunu belirterek, “YTB, yurt disindaki STK’larimiza ve vatandaslarimiza destek olma gayretinde olan, ’güçlü diaspora, güçlü Türkiye ’ siariyla çalisan Türkiye’nin diaspora kurumu. Eger yurt disinda vatandaslarimiz güçlü olursa biz de anavatanimizda daha güçlü oluruz” ifadelerine yer verdi.

"En fazla Türk’ün yasadigi dönemdeyiz"

Endülüs’ten sonra Avrupa kitasinda en fazla Türk’ün ve Müslümanin yasadigi bir döneme sahit olduklarini dile getiren Eren, Isviçre’de 140 bin, Avrupa genelinde ise 5 milyon Türk’ün bulundugunu vurguladi.

"ITT birçok ülkeye örnek teskil edecek yapiya sahip"

ITT’nin pek çok dernek ve federasyonu tek çati altinda toplayan Avrupa’daki birçok ülkeye örnek teskil edecek bir yapisi oldugunu ifade eden Eren, “Bu yapinin güçlü olmasi Isviçre Türk toplumunun da lobi gücü olarak ayaga kalkmasina çok büyük hizmet edecektir. Ben bu anlamda ITT’de emegi geçmis kurucu baskanlarimiza ve burada emek vermis büyüklerimize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Eren, vatandaslarin Isviçre toplumuna intibak saglamasi, seçimlerde katilimci olmasi, bunun yani sira anavatan Türkiye ile de baglarini koparmamalari temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA