Hayali Doktor Olmakti, 12 Yasinda Düstügü Gölette Can Verdi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gölete düsen ve 1 saat çalismanin ardindan cansiz bedenine ulasilan 12 yasindaki Furkan Sengül, gözyaslari içerisinde son yolculuguna ugurlandi. Hayatini kaybeden Furkan’in hayalinin doktor olmak oldugu ögrenilirken, oglunu topraga veren acili baba ise, baskalarinin da düsmemesi için gölete bir önlem alinmasi gerektigini söyledi.

Hayali Doktor Olmakti, 12 Yasinda Düstügü Gölette Can Verdi


Olay, dün Mevlana Mahallesi Beylikdagi Mesire Alani’nin içerisinde bulunan sulama göletinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Furkan Sengül (12) göletin bulundugu alana gelerek 2 arkadasiyla birlikte vakit geçirdi. Ayaklarinin kaymasi neticesinde gölete düsen 12 yasindaki Sengül, bir anda gözden kayboldu. Endiselenen arkadaslari hemen 112 Acil Çagri Merkezi’ne haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik, polis, itfaiye ve dalgiçlar sevk edildi. Gölete giren dalgiçlar yaklasik 1 saat boyunca Furkan Sengül’ü aradi. Sengül ailesinin 1 saat süren çaresiz bekleyisinin ardindan 12 yasindaki Furkan’in cansiz bedenine ulasildi. Çocuklarinin cansiz bedenini gören Sengül ailesi gözyaslarina boguldu. Sengül’ün cenazesi otopsi yapilmak üzere morga kaldirildi.

Otopsi sonrasi ailesine teslim edilen Furkan Sengül’ün cenazesi helallik alinmak üzere baba evine getirildi.

Mahalleden büyük bir kalabalik cenazeye katilirken, okul arkadaslari da Furkan Sengül’e veda etti. Ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Sengül, Gebze Mevlana Mahallesi Merkez Mezarligi’na defnedildi. Defin sonrasi aile ve mahalleli Furkan Sengül’ün can verdigi gölete yürüdü.

"Furkan doktor olmak istiyordu"

Oglunu topraga vermenin acisini yasayan baba Özgür Sengül, “Gölet açik ve güvenilir degil. Göletin çevresi açik oldugu için çocugum düsmüs. Benim çocugumun canini yaktilar, baskalarinin cani yanmasin. Furkan 7. sinifa gidiyordu ve doktor olmak istiyordu. Furkan bana ‘Sonuna kadar okuyacagim, doktor olacagim sizi iyilestirecegim’ demisti. Yetkililerden tek istedigim burayi güvenilir hale getirsinler. Buradaki 3 veya 4. vaka, nereye kadar bu böyle devam edecek?" dedi.



"Burada ihmal olup olmadigini devletimizin hukuki sistemleri neticesinde mutlaka ortaya çikacaktir"

Aileyi yalniz birakmayan Romanlar Konfederasyonu Genel Baskani Ahmet Çokyasar ise “Aldigimiz bu kötü haber üzerine ailenin yanina geldik. Burada ihmal olup olmadigini devletimizin hukuki sistemleri neticesinde mutlaka ortaya çikacaktir. Kocaeli Valimiz ve Büyüksehir Belediye Baskanimizin gerekli olan arastirmalarin, aileye gerekli olan ihtimamin ve sahipligin de ayrica gösterilmesini talep ediyoruz. Buraya mutlaka bir güvenli alan olusturulmalidir" diye konustu.

Kaynak: İHA