Erzincan'da 40 Günlük Egitim Seferberligi

Erzincan Il Millî Egitim Müdürlügü tarafindan ortaokul ve lise müdürleri ile iki oturum seklinde "40 Günlük Egitim Seferberligi Istisare Toplantisi” gerçeklestirdi.

Erzincan'da 40 Günlük Egitim Seferberligi
Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün baskanliginda, Ortaögretim Sube Müdürü Hasan Günes ile Erzincan Ölçme ve Degerlendirme Merkezi (ÖDM) Müdürü Burak Özgül’ün sunumlariyla, egitim-ögretim kazanimlari degerlendirildi. Yapilan toplanti sonrasi hem ortaokullar hem de liseler için "40 Günlük Egitim Seferberligi" ilan edildi.

Yapilan toplantida, 20021-2022 egitim ögretim yili 2. kanaat döneminde yapilan ortak yazili sinav analizlerinin degerlendirilmesi, destekleme ve yetistirme kurslarinin degerlendirilmesi, Il Milli Egitim Müdürlügünce organize edilen "Dogru Tercih Basarili Gelecek Egitim Çalistayi" gibi gündem maddeleri ele alindi.

Okul müdürlerinin yogun katilim gösterdigi istisare toplantisinda, 2021-2022 egitim ögretim yilinda ortaokullarin 5, 6 ve 7. siniflar düzeyinde Türkçe ve Matematik derslerinden (31.03.2022 tarihinde), Liselerde 9 ve 10. Siniflar düzeyinde (01.04.2022 tarihinde) Türk Dili ve Edebiyati ve Matematik derslerinden 2. kanaat döneminin 1. yazililari il geneli ortak yazili seklinde uygulandi. Yapilan yazili uygulamanin ardindan sonuçlar degerlendirilerek okullarla paylasildi. Sinav sonuçlari ayni zamanda ilgili sube müdürleri ve okul müdürlerinin katilimiyla Milli Egitim Müdürü Aziz Gün baskanliginda detayli bir sekilde degerlendirildi. Il Milli Egitim Müdürü Gün, burada yaptigi konusmada, okul müdürlerinin konuya gereken önemi verdiklerini ve sinavin sorunsuz bir sekilde uygulandigini belirterek okul müdürlerine tesekkür etti. Sonrasinda ortaya çikan sinav sonuçlarinin degerlendirmesini yaparak, alinmasi gereken tedbirler konusunda okul müdürlerine gerekli bildirimlerde bulundu. Detayli analizlerin önemli bir veri olusturdugunu belirterek, okullarda ilgili brans ögretmenlerinin katilimiyla konunun okullarda da degerlendirilmesini söyleyerek ilerleyen süreç için daha hazirlikli olunmasi gerektigini vurguladi.

Destekleme ve yetistirme kurslari için de son döneme girildigini belirten Gün, yaklasan LGS ve YKS için hazirliklarin arttirilarak bu konuda seferberlik ilan ettiklerini, kalan kisa zamanin bu anlamda yogun bir sekilde degerlendirilmesi gerektigini belirtti.

Destekleme ve Yetistirme Kurslarinin (DYK) önemini tekrar tekrar vurgulayan Gün, ögrencilerin moral ve motivasyonlarinin arttirilmasi için bazi çalismalar yapilmasinin iyi olacagini ifade etti.

Ayrica, önümüzdeki yillarda sinavlara girecek olan diger tüm ögrencilerin de mümkün olan en iyi egitimi almasi için simdiden bir egitim planlamasinin yapilmasinin gerekli oldugunu söyledi.



Okul müdürlerinin görüs ve önerileri ile devam eden toplantida, Ekim 2021 döneminde il genelinde ögretmen ve idarecilerin yogun katiliyla yapilan "Dogru Tercih Basarili Gelecek Egitim Çalistayi" ile ilgili bir online sistem olusturuldugu ve bununla daha hizli ve daha etkili iletisim kurularak çalismalarin daha etkili hale getirildigi belirtildi.

Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün, toplanti için etkili ve verimli bir sunum yapan Ölçme Degerlendirme Merkezine, toplantida emegi geçen ilgili sube müdürlerine ve toplantiya katilim gösteren okul müdürlerine tesekkür etmesiyle toplanti son buldu.
Kaynak: İHA