Diyaliz Olurken Kur'an Ögreniyorlar

Amasya’da hastanede diyaliz ünitesine gelen hastalara tedavi sirasinda Kur’an-i Kerim ögretilmeye baslandi. Diyanet Isleri Baskanligi ile Saglik Bakanligi arasinda yapilan protokol sonucu Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde olusturulan manevi destek birimi hastalara yönelik kapsamli hizmetler veriyor.

Diyaliz Olurken Kur'an Ögreniyorlar


Kur’an-i Kerim ögrenmek ister misiniz?

Hastanenin diyaliz ünitesine gelip yaklasik 4 saat boyunca yatakta tedavi edilen hastalar ’Kur’an-i Kerim ögrenmek ister misiniz?’ sorusuna olumlu yanit verdi. Bunun üzerine görevli manevi rehber iki hastaya harfleri ögretmeye basladi.



"Hatim etmeyi de hedefliyorum”

Böbrek yetmezligi nedeniyle bir yildir diyalize giren Ömer Zeytin, “Burada tedavi boyunca hiçbir sey yapmayip 4 saat boyunca yatiyorduk. Kur’an-i Kerim’i komple ögrenmek istiyorum. Hatta hatim etmeyi de hedefliyorum” dedi.

Kur’an-i Kerim’in Ramazan ayinda indirilmeye baslandigini hatirlatan hastalardan Osman Özdemir, “Elhamdülillah Müslümaniz. Kur’an-i Kerim ögrenmek istemez miyiz. Böyle bir ayda bu baslangica vesile olanlardan Allah razi olsun” diye konustu.



“Manevi degerler insani mutlu kiliyor"

Egitimlerini izledigi hastalara Kur’an-i Kerim hediye edecegini açiklayan Amasya Müftüsü Durmus Ayvaz, “Manevi degerler insani mutlu ve umutlu kildigi için sifa, ayni zamanda hastalarimizin iyilesme sürecine büyük katki sunuyor” seklinde konustu.

Manevi destek biriminden faydalanmak isteyen hastalara seslenen Müftü Ayvaz, “Yalniz degilsiniz. Yaninizdayiz, yakininizdayiz. Bize ihtiyaciniz oldugunuz her zaman sizinle beraberiz” ifadelerini kullandi.

Ramazan ayinin Kur’an ayi olduguna deginen manevi rehber Ömer Çayci ise “Sifa arayan hastalarimiza verdigimiz bu egitimle her durumda Kur’an ögrenebilecegi mesajini vermis oluyoruz” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA