Damacana Suya Gelen Zamla Aritmaya Talep Artti

Damacana suya gelen zamlardan sonra vatandas aritma suya yöneldi. Uzmanlar, aritma cihazlarin suyu saglikli bir sekilde evlere ulastirabilecegini söyledi.

Damacana Suya Gelen Zamla Aritmaya Talep Artti


Istanbul’da 4 ay önce 10 liradan satilan damacana su, 30 liraya kadar çikti. Damacana suya gelen zamlardan sonra vatandas aritma suya yöneldi. Aritma sularin ne kadar saglikli olabilecegi tartisilirken uzmanlar; filtreleri düzgün, mineral takviyelerini saglayabilen ve pH dengesinin saglandigi bir aritma cihazinin kullanilabilecegini söyledi.

Öte yandan kaliteli bir cihazin sebeke sularini aritarak evlere saglikli ulastirabilecegi belirtildi.

Saglikli Su Dernegi Baskani Orhan Korkusuz, konuya iliskin açiklamalarda bulundu. Korkusuz, cam damacanalara düzgün doldurulmus suyu saglikli olarak kabul edilebildigini söyleyerek, "Su aritma cihazlarinin saglikli suyu evlere tasimasi konusunda son günlerde çok konusuldu. Cihazlar vatandas tarafindan talep gördü. 4 kisilik bir ailenin yillik damacana su masrafi yaklasik 4 bin 500 lirayi bulabiliyor. Su aritma cihazlarinin 10 yillik ortalama ömürlerinin oldugunu düsünürsek, cihazlar çok makul seçenek olabilir. Cihazlar kategorisine göre farkli fiyatlarda oluyor. Aritma cihazlarini damacana sularina göre yüzde 10-12 seviyesinde bir toplam satin alma maliyetiyle saglikli suyu evlerinize getirebilirsiniz" dedi.



Saglikli bir suyu elde etmek için iyi bir su aritma cihazinizin olmasi gerektigini altini çizen Korkusuz, "Su aritma cihazini alan tüketicilerin hangi su aritma cihazini aldigini, cihazlarda nasil filtreler kullanildigini, aritma suda bulunan mineral takviyelerini ve pH dengesinin nasil saglandigini iyi biliyor olmasi gerekiyor. Içinde kullanilan filtrelerin karbonlarinin hacimlerinin ne kadar oldugu gibi teknik detaylar, ürünün saglikli suya ulasmanin en önemli detaylarindan bir tanesidir. Tüketiciler bu hususlara dikkat etmeden ürünü tercih ederse istedigi sonucu almayabilir. Filtreleri düzgün, mineral takviyesi saglikli yapilmis ve bakimlari zamaninda yapilan bir aritma cihazi suyu evlere saglikli bir sekilde tasiyacaktir. Su aritma cihaziyla sebekelerdeki suyu agir metallerden arindirabiliriz. Bu sayede vatandaslar sebeke suyunu aritma cihazi sayesinde saglikli bir sekilde kullanabilecek" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA