Bu Fuarda Yüzbinlerce Kitap Vatandaslarla Bulusuyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bu sene ilki gerçeklestirilecek olan ve içerisinde yüzbinlerce kitabin yer aldigi kitap fuarina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Bu Fuarda Yüzbinlerce Kitap Vatandaslarla Bulusuyor
Gebze Belediyesi tarafindan bu sene ilki düzenlenen içerisinde yüzbinlerce kitabin ve 100’den fazla yayinevinin yer aldigi kitap fuari, kapilarini kitapseverler için açti. 15 Temmuz Milli Irade Kent Meydani’nda kurulan çadir içerisinde gerçeklestirilecek olan fuarin açilisina il ve ilçe protokolünün yani sira çok sayida vatandas da katildi.

24 Nisan’a kadar açik olacak olan fuarda 19 ulusal ve 101 yerel yazar, okurlariyla bulusarak kitaplarini imzalayacak.

Kitap fuarinin açilisinda konusan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, “Gebze’de bugün ilk defa kitap fuari açilisi yapiyoruz. 100’den fazla yayinevinin katildigi yüzbinlerce kitabin yer aldigi bir fuar programi olacak. Ayni zamanda 120 tane her düsünce ve her platformda emek harcayan, kitap yazan, düsüncelerini ifade eden yazarlarimiz da katilacaklar. Fuarda 19 tane konferans gerçeklesecek. Bu 120 yazar ve düsünürümüz kitaplarini imzalayacaklar. Ramazan etkinligi içerisinde gerçeklestiriyoruz. Çünkü nihayetinde biz oruç ibadetiyle ayni zamanda ruhumuzu terbiye etmis olmakla birlikte kitapla da ruhumuzu beslemis olacagiz. 2 güzel faaliyeti, programi bir araya getirmis oluyoruz” dedi.



“Bu çadirda çok ciddi programlar icra edilecek

Bu fuar çadirinin 10 gün önce açildigini belirten Baskan Büyükgöz, “Bugüne kadar çok farkli etkinlikler yapildi. Çocuk atölyeleri, dene-yap atölyeleri veya kültürel manada çocuk tiyatrolariyla bugüne kadar degerlendirildi. 8 günlük fuar döneminin sonunda da insallah yine devam eden 10-15 günlük süre içerisinde de bu çadirda çok ciddi programlar icra edilecek. Böylelikle Ramazan ayini dolu dolu, verimli programlarla geçirmis olacagiz. Özünde ‘Oku’ emriyle muhatap olan bir millet olarak biz okumanin geregini, okumanin ne kadar önemli oldugunu bu fuari düzenleyerek ortaya koymaya çalistik. Ben tüm Gebzeli hemsehrilerimi bu fuari ziyaret etmelerini, çevre ilçelerden dostlarimizin bu fuari ziyaret etmelerini, kitapla tekrar bulusarak içlerindeki arayislarini burada karsilik bularak gerçeklestirmis olmalarini temenni ediyorum. Herkesin Ramazan ayini tebrik ediyorum” diye konustu.



“Kitap fuarinin olmayisi büyük bir eksiklikti”

Gebze için büyük bir eksikligi giderdiklerinin altini çizen Baskan Büyükgöz, “Gebze gibi 485 bin uyuyan nüfusun, 1 milyon hareketli nüfusun hayatini sürdürdügü bu kentte bu güne kadar kitap fuarinin olmayisi büyük bir eksiklikti. Bugün bu eksikligi gidermis olduk. Bundan sonra da insallah her yil düzenli olarak bu faaliyeti gerçeklestirmek nasip olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA