Türk Telekom'dan Yerli Ve Milli Dijital Depolama

Türk Telekom, Dijital Depo Kurumsal ürününü tanitti. Kurumlar, kurum içi ve disi dosya paylasimi, büyük dosya transferi, es zamanli ortak çalisma gibi yetkinlikleri olan servisten aylik ödeme modeli ile yararlanabilecekler.

Türk Telekom'dan Yerli Ve Milli Dijital Depolama


Türkiye’nin lider bilgi ve iletisim teknolojileri sirketlerinden Türk Telekom, Dijital Depo Kurumsal hizmetini baslatti. Sirket, bu hizmetle, kurumsal müsterilerinin verilerini bulut ortaminda saklama, her cihazdan kolayca ulasabilme ve dosyalar üzerinde ortak çalisabilme taleplerini karsilamayi hedefliyor. Böylece kurumlar, kurum içi ve disi dosya paylasimi, büyük dosya transferi, es zamanli ortak çalisma gibi yetkinlikleri olan Kisisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) uyumlu bu servisten Türk Telekom’un aylik ödeme imkaniyla faydalanabilecek.

Yapilan açiklamaya göre Dijital Depo Kurumsal, kullanicilarin elektronik ortamdaki tüm bilgi ve belgelerini 512 bit kriptolayarak koruma altina alan, her türlü belgeyi saklayan ve bu belgelerin kolaylikla paylasilmasini saglayan bir dosya içerik yönetimi ve arsivleme sistemidir. Mobil uygulamasi ve kullanici dostu web arayüzü ile internet baglantisi oldugu sürece tüm verilere erisilebiliyor.

“Verileri yurt içinde saklama olanagiyla global rakiplerinden ayrisiyor”

Türk Telekom Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih Türkoglu, verileri yurt içinde tutma olanagiyla global rakiplerinden ayristiklarini vurgulayarak söyle konustu: “Türkiye’nin verisini koruma ve saklama vizyonuyla; yerli bulut teknolojilerini gelistirmeye ve is birlikleri ile sürekli olarak büyümeye devam ediyoruz. Bu anlamda Dijital Depo kurumsal uygulamamiz ile kurumsal müsterilerimize maliyet, güvenlik, erisim ve ölçeklenebilirlik avantajlari sunuyoruz.”

Verilen bilgiye göre, abonelik gerektirmeyen ve tüm kullanicilara ücretsiz sunulan dosya transfer uygulamasina da dijitaldepokurumsal.turktelekom.com.tr/ adresinden ulasilabiliyor.
Kaynak: İHA