Sorgun Belediyesi Günde 800 Kisiye Iftar Veriyor

Sorgun Belediyesi’nin ramazan ayi dolayisiyla kurdugu iftar çadirinda, hayirseverlerin de destegi ile yaklasik 800 kisiye iftar yemegi veriliyor.

Sorgun Belediyesi Günde 800 Kisiye Iftar Veriyor
Sorgun Belediyesi tarafindan Sakir Efendi Sehir Meydaninda kurulan çadirda, belediye yemekhanesinde pisirilen yemekler vatandaslara ikram ediliyor. Iftar çadirinda günde yaklasik 800 kisiye yemek veriliyor. Siraya girerek yemeklerini alan vatandaslar iftar saatini beklemeye koyuluyor.

Iftar çadirina orucunu açmak için gelen vatandaslardan Cihan Girgin, “Sorgun’da ögrenciyim, arkadaslarimla beraber buraya her gün iftara geliyoruz, çok memnunuz. Yemeklerden faydalaniyoruz. Hep beraber farkli insanlarla tanisiyoruz, iftarimizi açiyoruz. Ramazanin maneviyatina ulasiyoruz.” dedi.

Vatandaslardan Hidir Ayar ise “Sorgun Meslek Yüksekokulunda okuyorum. Sorgun Belediyesinin iftar çadirina arkadaslarla geldik, yemegimizi yiyoruz. Burada birlik beraberlik içinde orucumuzu açmaya geldik.” seklinde konustu.

Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci de ramazan ayinin ilk gününden itibaren iftar çadirinin hizmet vermeye devam ettigini belirterek, “Her gün bir hayirseverimiz iftar çadirina destek oluyor. Belediye olarakta diger hizmetlerin tamamini biz yürütüyoruz. Ayni zamanda yemek hizmetini de biz yürütüyoruz. Yaklasik günde 750-800 kisilik yemek ikramimiz oluyor. Sadece iftar çadirinda degil evinde yasli olup buraya gelemeyecek olanlara da biz hem normal zamanlar da yemek götürüyorduk hem de iftarda ramazanda da yemek götürüyoruz. Bir de evlere götürdügümüz yemeklerimiz var, her gün 750-800 kisilik yemek ikramimiz oluyor.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA