Rize'de 'Turizm Haftasi' Etkinlikleri

22 Nisan Turizm Haftasi etkinlikleri basladi.

Rize'de 'Turizm Haftasi' Etkinlikleri
Turizm Haftasi etkinlikleri saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Açilis programina Rize Valisi kemal Çeber, Rize Belediye Baskan Yardimcisi Kemal Genç, Il Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroglu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluslari, turizm sektör temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroglu’nun açilis konusmasinin ardindan Rize Belediyesi Halk Oyunlari ekibi tarafindan folklor gösterisi sunuldu. Rize Valisi Kemal Çeber, Yöresel El Sanatlari Sergisi ile Çay ve Insan konulu fotograf sergisinin açilisi yapti. Açilisin ardindan katilimcilar Yöresel El Sanatlari Sergisini ve Çay ve Insan fotograf sergisini gezdi. Ziyaretçiler için açilan sergiler 17 Nisan’a kadar açik olacagi belirtildi.

Vali Çeber yaptigi konusmada, “Turizm, is istihdami ve kazandirdigi ekonomik gelirleri ile gelisimi ve kalkinmayi saglayan sektörlerin basinda yer almaktadir. Dogal ve tarihi güzellikleriyle kendine hayran birakan Rize’mizin var olan bu potansiyelini ortaya koyarak bundan en üst düzeyde faydalanmamiz, bunu yaparken de bu degerleri en iyi sekilde muhafaza ederek koruma ve kullanma dengesini bir arada gerçeklestirmemiz gerekmektedir" dedi.



"Çaydan sona en önemli ekonomik faaliyet turizmdir"

Rize’nin çaydan sonra en önemli ekonomisinin turizm oldugunun altini çizen Çeber, "Rize’miz, sahip oldugu tarihi yapilari, dogal güzellikleri, kendine has ürünleri ve mutfagiyla, turizm açisindan farkli renk ve tatlari içinde barindiran zengin bir potansiyele sahiptir. Bizler, var olan bu güzellikleri hizmete dönüstürüp sundugumuzda ilimizin ekonomisine ve istihdamina önemli katki saglayacagiz. Ilimizi kalkinmasi adina çaydan sona en önemli ekonomik faaliyet turizmdir. Özellikle yakin zamanda açilisini yapacagimiz Rize Artvin Havalimanin ilimiz turizmine büyük katki yapacagini düsünmekteyiz. Ilimize gelen turist sayisini ve turizmden elde edilen geliri artirarak, turizm pazarinda Rize’mizin daha çok pay almasini saglama gayreti içerisinde olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA