Maganda Kursununa Kurban Giden 15 Yasindaki Emir Yusa Atici'nin Acili Ailesi Böyle Seslendi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 12 Agustos 2021 tarihinde nereden atildigi belli olmayan maganda kursunu 15 yasindaki Emir Yusa Atici’yi hayattan kopartirken, acili baba Mustafa Atici her durumda silah atmayi gelenek haline getirenlere seslenerek "Lütfen havaya silah sikmayin, silahla kutlama olmaz. Sizin siktiginiz bir mermi bizim gibi ailelerin ömür boyu acisi oluyor” dedi.

Maganda Kursununa Kurban Giden 15 Yasindaki Emir Yusa Atici'nin Acili Ailesi Böyle Seslendi
Oglunun katilinin en kisa zamanda yakalanacagini ve hak ettigi cezayi alacagini umut ettiklerini belirten acili baba, Trabzon Valisi basta olmak üzere bütün kurumlarin kendilerine destek çiktigini ifade ederek bu hususta ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini söyledi.



Istanbul’da yasayan Emir Yusa Atici (15), dedesini ziyaret etmek için Ortahisar ilçesi Yesilbük mahallesindeki dedesinin evinin önünde arkadaslari ile otururken, bir anda aniden yere düsünce arkadaslari basindan kan geldigini fark etti. Hemen ailesine haber verilmesinin ardindan olay yerine çagrilan 112 acil saglik ekipleri tarafindan KTÜ Tip Fakültesi Farabi Hastanesine kaldirilan Emir, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Acil Serviste ve Trabzon Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan olay yerinde yapilan incelemelerde Emir’in maganda kursununun hedefi oldugu belirlendi. Nerden atildigi belli olmayan yorgun merminin Emir’in sag kulaginin arkasindan giris yaparak omuriligine saplandigi tespit edildi.

Trabzon Valiligi önünde bugün bir açiklama yapan aile yasanan süreçte yanlarinda olanlara tesekkür ederken acili baba Mustafa Atici, Trabzonspor’un sampiyonlugunun gündemde oldugu bu günlerde silah atarak kutlama yapilmamasi çagrisinda bulundu.

Oglunu nereden geldigi belli olmayan bir mermi yüzünden kaybettiklerini belirten acili baba, “15 yasindaki evladimiz Emir Yusa Atici’yi nereden geldigi belli olmayan katil bir mermi yüzünden kaybettik. Bu süreçten bu olaydan sonra silah olayina karsi bir mücadele baslattik. Sayin valimiz Il Jandarma Alay Komutanligimiz, Trabzon Emniyet Müdürlügü, Trabzon Büyüksehir Belediyesi, Trabzonspor kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Iletisim Dekanligi olmak üzere bir çok kurum arkamizda oldular, destek verdiler. Dün de güzel bir kampanya baslattilar. Hepsine çok çok tesekkür ediyorum çok sag olsunlar. Insallah en kisa zamanda oglumuzun faili katili yakalanacak hak ettigi cezayi alacak diye umuyoruz. Jandarma bu hususta elinden gelen bütün çabayi sarf ediyor Allah hepsinden razi olsun. Gerekeni yapmaya çalisiyorlar insallah bu süreci en kisa sürede atlatip, havaya silah sikilmasi olayinin sona ermesi umdugumuz noktaya insallah en kisa zamanda ulasmaya çalisacagiz. Kendilerine çok çok tesekkür ediyorum, sag olsunlar” dedi.



“Lütfen mutluluga kursun sikmayin”

Havaya sikilan bir merminin ailelerin ömür boyu acisi olacagini belirten baba Atici, bugün Senol Günes Spor Kompleksi Medical Park Stadyumunda oynanacak olan Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçi sonrasi galibiyet halinde silah atma ihtimaline dikkat çekti. Atici “Kulübümüzün büyük bir maçi var. Fatih Karagümrük ile oynayacaklari belki de sampiyonlugunu ilan edecekleri büyük bir maçimiz var bu aksam. Bu Trabzon’a özgü bir sey degil bütün Türkiye’nin sorunu. Bunu sadece Trabzon’la sinirlamak yanlis olur. Biz sadece bu atesi buradan yaktim ve bütün Türkiye’ye yaymak amacindayiz. Bugün taraftarimizdan ricamiz galibiyet halinde kesinlikle maçi kazanacagimiza inaniyoruz, galibiyetten sonra lütfen havaya silah sikmayin. Silahla kutlama olmaz. Sizin siktiginiz bir mermi bizim gibi ailelerin ömür boyu acisi oluyor lütfen bunu yapmayin. Sizden ricam galibiyetten sonra mutlulugunuzu yaninizdaki insanlara sarilarak kutlayin. Sevincinizi yaninizdaki insanlara sarilarak kutlayin. Silaha sarilarak sarilarak sevinç olmaz, silahla mutluluk olmaz. Lütfen mutluluga kursun sikmayin” diye konustu.

Acili anne Asiye Atici, silah sikma isinin son bulmasini isteyerek “Bu süreçte yanimizda olan herkese çok tesekkür ediyorum. Gerçekten o sene bu sene olsun silah isi son bulsun baska bir sey demiyorum” derken, Emir Yusa’nin ablasi Sanem Atici da “Bu süreçte yanimizda olan herkese çok tesekkür ediyorum. Annemin de söyledigi gibi o sene bu sene olsun silah isi son bulsun. Masum çocuklar insanlar ölmesin” seklinde konustu.

Dede Enver Hamarat ise muhtarlara çok is düstügünü hatirlatarak “Bu olay oluyor, mermi atiliyor, orda jandarma araniyor ve jandarma muhtari ariyor ’Burada böyle bir sey oldu mu?’ diye muhtarda bunu ört bas etmeye çalisiyor. Burada muhtarlarimiza çok is düsüyor. Kesinlikle bazi seyleri muhtarlar biliyor bana öyle geliyor ben öyle düsünüyorum. Buna daha egilmesi lazim. Jandarma o sikayet edilen kisi ile irtibat kursa daha güzel olur. Bizim arazimiz sirt üzeri asagidan yukari atilan mermiler oraya toplaniyor. Onun için biz sikâyetçiyiz o hususta” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA