Kiziltepe'de Dursun Ali Erzincanli Rüzgari Esti

Mardin’in Kiziltepe Ilçe Belediyesinin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Dursun Ali Erzincanli, Kiziltepelilerle bulustu.

Kiziltepe'de Dursun Ali Erzincanli Rüzgari Esti
Kiziltepe Belediyesi Ramazan ayi boyunca birbirinden birçok sanatçilara ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Her gün iftar yemegi sonrasi sanatçilarin konser verdigi programda tasavvuf müziginin güçlü isimlerinden Dursun Ali Erzincanli sahne aldi. Erzincanli konseri öncesinde çocuklar için gösteriler yer aldi. Çocuk oyunlari ve animatör gösterileriyle çocuklar doyasiya eglendi. Etkinlikte, çocuklara pamuk seker ve dondurma ikrami yapildi.

Iftar yemegi sonrasinda Recep Aslan’in verdigi mini bir konserin ardindan Dursun Ali Erzincanli sahnedeki yerini aldi. Kiziltepelilere unutamayacaklari bir gece yasatan Erzincanli, semazen esliginde okudugu birbirinden güzel siirleri ile vatandaslara duygu dolu anlar yasatti.

Konser öncesi konusma yapan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Çam, "Ramazan demek; yanmak demektir, günahlarin affi için magfiret etmek, tövbe etmek neticesinde insallah günahlarin yanmasi demektir. Peygamber efendimizi anmak ve anlamak demektir. Ramazan demek, paylasmak demektir. Yetimin, öksüzün basini oksayabilmek ayni sofra etrafinda toplanabilmek bir ve beraber olabilmek demektir. Bizler de bu dogrultuda yaptigimiz programin amaci ramazani anlamak ve ramazani yasamaktir. Biz diyoruz ki bu ramazan hürmetine Ya Rabbi günahlarimizi bagisla, birligimizi beraberligimizi, kardesligimizi daim eyle. Dualarimiz kabul olsun insallah. Ramazani hem programlarla hem de ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin ihtiyacini gidererek kimsesiz evde yasli olan vatandaslarimiza her aksam sicak yemek götürerek yasamak istiyoruz. Sizlere de özellikle diyoruz ki, komsunuza sahip çikin. Mahallenizdeki kimsesiz olan kimsesizlerin kimsesi olun, yetimin basini oksayin, ramazani bu kardeslikle paylasma ruhunu en iyi sekilde geçirin istiyoruz. Her birinize katilimlarinizdan dolayi tesekkür ediyorum. Bugün bizleri kirmayip buraya geldigi için kiymetli Dursun Ali Erzincanli hocamiza çok tesekkür ediyor. Sizi size sizi Allaha emanet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA