Batman'da 88 Yasindaki Vatandasi Magdur Eden Süpheliler Yakalandi

Batman’in Sason ilçesinde 88 yasindaki yalniz yasayan vatandasi darp edip bir miktar altin ve parasini çalan 4 süpheli sahis, bin 572 saat Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) 600 saat kamera görüntüsü incelenerek belirlendikten sonra Jandarma ekiplerinin yaptigi operasyonla yakalandi.

Batman'da 88 Yasindaki Vatandasi Magdur Eden Süpheliler Yakalandi
Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sason ilçesi Dumlupinar Mahallesinde evden yagma olayi ile ilgili olarak Batman Il Jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT), Olay Yeri Inceleme Timi (OYI) ve Sason Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan yapilan çalismalar ve bin 572 saat KGYS ile 600 saat kamera görüntüsü incelendigi belirtildi. Incelemeler sonucunda magdur S.M’yi darp ederek sahsin evinden 6 cumhuriyet altini ile 4 bin TL parayi çaldigi tespit edilen süpheliler, yapilan operasyonla yakalanarak Sason Cumhuriyet Bassavciliginca sevk edildigi bildirildi.

Sason Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sahislar hakkinda adli islem baslatildigi belirtildi.

Evinde tek yasayan 88 yasindaki magdur S.M., gece evine giren sahislar tarafindan gaspa ugramisti. S.M., magdur oldugu zaman Ihlas Haber Ajansina konusarak, evinde yalniz yasadigini ve çalinan altin ile parasinin tüm birikimi oldugunu ifade etmisti. Mete, "Gece karanlikta evime girdiler. Kim olduklarini göremedim. Girdikleri gibi yüzümü kapatarak ellerimi ve ayaklarimi bagladilar. Hiçbir sey yapamadim. Evde bulunan tüm birikimim olan 6 büyük altini ve tüm parami gasp edip evden çiktilar. Su anda bir çay içecek param bile kalmadi. En kisa zamanda yakalanmalarini ve çaldiklari parami ve altinlarimi iade etmelerini istiyorum. Allah devletimize, güvenlik güçlerimize zeval vermesin. Daima yanimda oldular, bana destek çiktilar. O günden beri jandarma ekipleri sürekli benimle ilgilendiler. Kendilerine çok tesekkür ederim" ifadelerinde bulunmustu.
Kaynak: İHA