Baskan Dagtekin, Kömür Beldesi Sakinleriyle Bir Araya Geldi

AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin beraberinde Merkez Ilçe Baskani Mustafa Alkayis ile birlikte Kömür Beldesine giderek, mera alanina yapilmak isteten maden ocagina iliskin belde sakinleriyle görüstü.

Baskan Dagtekin, Kömür Beldesi Sakinleriyle Bir Araya Geldi
Belde halkiyla birlikte ilk olarak Kömür beldesine bagli Serintepe Mahallesi’nin kirsal alaninda incelemelerde bulunan AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin ve beraberindekiler maden ocagi yapilmak istenen bölgeyi gezdi. Bölgede ikamet eden vatandaslarin konuyla ilgili talep ve sorunlarini dinleyen Baskan Dagtekin, daha sonra belde sakinleriyle birlikte köy odasina geçerek burada çesitli istisarelerde bulundu.

Konunun gündeme gelmesinden bu yana AK Parti Belde Baskani Ali Tutar ile sürekli irtibat halinde olduklarini belirten Baskan Dagtekin, “ Elbette Kömür beldemizde yasayan vatandaslarimizin endisesinin farkindayiz. Öncesinde bu alanla ilgili yasal bir süreç yasanmis. Bizim amacimiz bu süreci mantikli sekilde yürüterek çözüm yollarina odaklanmaktir. Biz sizin bu sorununuzu kendi derdimiz kendi sorunumuz olarak görüyoruz. Dolayisiyla elimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Özellikle sizlerin talepleri ve sorunun çözümüne iliskin ne tür adimlar atabiliriz, yeniden ele almamiz gerekiyor. Elbette geçim kaynagi hayvancilik ve tarim üzerine kurulu olan bu bölgelerimizde vatandasimizin magdur olmasin. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in bugüne kadar ki siyasi çizgisinde vatandaslarimiza magduriyet olusturacak hiçbir is islemin içerisinde olmamistir. AK Parti Il Baskani olarak sorununuz çözümü için yogun gayret gösteriyoruz. Ben ve baskanlarim 24 saat emrinizdeyim. Konuyla ilgili ne yapilmasi gerekiyorsa onu yapariz. Gerek Valimiz Mahmut Çuhadar olsun gerekse milletvekillerimiz olsun bu konuya iliskin sürekli kendileriyle istisare halindeyiz. Daha önce ki tütün sorununuzda da istisarelerimiz olmustu. Biz sizinle variz. Sizin üzüntünüz bizim üzüntümüzdür. Insallah bu süreci saglikli bir sekilde yürütmek için birbirimizle irtibat halinde olalim. Hem Valilik boyutu hem de adli boyutunu milletvekillerimiz, Merkez Ilçe Baskanimiz Mustafa Alkayis ile birlikte yakindan takip ediyor ve taleplerinizi ilgili yerlere iletiyoruz. Iktidar partisinin Adiyaman temsilcisi olarak bize ne düsüyorsa elimizden gelen tüm gayreti gösterecegiz. Ve bu sorunu birlik beraberlik ve dayanismayla üstesinden gelebiliriz. Sunu da özellikle belirtmek isterim ki, bu tür sorunlar esikten seyrederek, siyasi malzeme haline getirerek buradan ben nasil bir siyasi rant elde ederiz saikiyle çözülemez. Bilhassa birbirimizi duymak, birbirimizi dinlemek, kelimelerimizden, kavramlarimizdan ayristirici ve tahrip edici üslubu uzak tutmak zorundayiz” dedi.

Kaynak: İHA