Bakan Kurum, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Iftarda Bir Araya Geldi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Sehitler Haftasi’nin ilk gününde sehit ve gazi aileleriyle iftar programinda bir araya geldi.

Bakan Kurum, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Iftarda Bir Araya Geldi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Sehitler Haftasi’nin ilk gününde Meteoroloji Genel Müdürlügünde sehit ve gazi aileleriyle iftar programinda bir araya geldi. Programa Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok ve Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu da katildi.

Kur’an-i Kerim Tilaveti ile baslayan iftar programi açilis konusmalariyla devam etti. Burada katilimcilara hitaben bir de konusma gerçeklestiren Bakan Kurum, Ramazan ayinin Müslümanlarin müjdeler aldigi bir ay oldugunu, ayni zamanda samimiyet ve vefa oldugunu belirtti.



“Sehit ailelerimizin, gazilerimizin önünde vefali durmaya gayret gösteriyoruz”

Vefanin Islam dininin, geleneklerinin ve medeniyetinin önemli bir parçasi oldugunu vurgulayan Bakan Kurum, “Bizler bu anlayistan hareketle sehit ailelerimizin, gazilerimizin önünde vefali durmaya gayret gösteriyoruz. Aramizda vatani, dini, devleti, çocuklari ve ülkesi için gözünü bir saniye bile kirpmadan sehadete kosmus nice sehidimizin aileleri var. Yine vatan sag olsun, bayrak dalgalansin, ezan dinmesin diye kendilerini siper etmis nice kahramanlarimizla bir aradayiz. Bizim inancimizda, bizim dinimizde sehitlik ve gazilik bir insanin çikabilecegi en yüksek mertebelerdir, makamlardir. Çünkü bizim insanimiz mükafatini Allah’tan bekler. O yüzden sehitlik ve gazilik ‘cennetteki makamlarin en önlerinde’ olarak tarif edilir. Bu makamlar, aziz milletimiz için çok önemlidir. Bizler, Anadolu’ya bin yil önce gelen atalarimizdan itibaren yurt edindigimiz bu topraklari sehit kaniyla vatan kildik, yine dünyaya meydan okuyoruz” diye konustu.



“Sehit ve ailelerimize ve gazilerimize sosyal konut projelerinde kontenjan ayiriyoruz”

Bakan Kurum, konusmasina söyle devam etti:

“Biz de torunlari, aileleri olarak bu emanete sahip çikmak için tüm ekibimizle en yüksek hassasiyeti gösteriyoruz. Sehit ailelerimize ve gazilerimize bakanligimizin özellikle sosyal konut projelerinde kontenjan ayirip öncelik taniyoruz. Onlarin dertleriyle dertleniyor, sorunlarini kendi sorunumuz olarak biliyoruz. Keçiören, Türkiye genelinde en çok sehit ailesi ve gazinin oldugu bölgeler arasinda en baslarda yer aliyor. Vatanini, milletini, dinini seven insanlarin diyari Keçiören. Bu anlamda Keçiören’in de bizim için ayri bir önemi var.”

Bakan Kurum, Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün stratejik bir öneme sahip oldugunu, kendilerinin sehitlere, gazilere ve onlarin ailelerine borçlari, vefalari bulundugunu hatirlatti. Kurum, bu borcu ödemek için çalismaya gayret edeceklerini de not düstü.
Kaynak: İHA