Amasya'da Halkin Talepleri 'Hilal Masa' Ile Çözülüyor

Amasya Belediyesi tarafindan halkin sorunlariyla yakindan ilgilenerek hizli bir sekilde çözüme kavusturmak amaciyla kurulan Hilal Masa, 365 gün 7/24 esasina göre hizmet vermeye devam ediyor. Amasya Belediyesi, halkin tüm ihtiyaçlarinda bir telefon kadar yakininda olmayi sürdürüyor.

Amasya'da Halkin Talepleri 'Hilal Masa' Ile Çözülüyor
Belediye merkez hizmet binasi giris katinda faaliyet gösteren ’Hilal Masa’ya vatandaslar sikayet, öneri ve taleplerini whatsap üzerinden 05051955005 numarali hattan iletebiliyor. Belediyenin tüm birimleriyle koordineli çalisan Hilal Masa görevlilerine vatandasin acil sorunlarinin çözümünde tüm müdürlüklerce olusturulmus acil hizmet mobil ekibi de destek veriyor.

Vatandaslarla belediye arasindaki iletisimi maksimum seviyeye çikarmak için ‘Hilal Masa’yi olusturduklarini hatirlatan Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Hiçbir vatandasi ayirt etmeden evinden, isinden ayrilmadan tek bir numarayla hizmet vermeyi basarmis, onlarin istek ve taleplerinin karsilanmasi için daha hizli çözümler üretmis olmaktan da gurur duyuyoruz” diye konustu.

Personeline tesekkür eden Baskan Sari, “Biz her zaman vatandasimizin memnuniyetini esas aldik. Belediyecilik anlayisimizin da basinda vatandasimizin memnuniyeti gelmektedir. Bunu Hilal Masa araciligiyla en hizli sekilde gerçeklestirmek bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA