Vali Epcim Açiklamasi 'Ülkemizin Sizlere Ihtiyaci Var'

Vali Cüneyt Epcim ile esi Büsra Epcim, Danisment Kiz Kur’an Kursu’nda iftara katildi.

Vali Epcim Açiklamasi 'Ülkemizin Sizlere Ihtiyaci Var'
Merkeze bagli Danisment Köyü’ndeki kursta hafiz adayi ögrenciler tarafindan okunan hatmi serifin duasi da yapildi.

Iftar programi sonrasi hafiz adaylarina seslenen Vali Cüneyt Epcim, kendileriyle bir arada olmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Kur’an kursunu her ziyaretinde maneviyat ve aydinlik hisleriyle doldugunu belirten Vali Epcim, hafizlarin bu ülke için büyük anlamlar ifade ettigini söyledi.



Geçmisten bugüne birçok hafiz yetistirmis Bayburt’ta artik yüzlerce hafiz yetistigini ve kendilerinin de bunun mutlulugunu yasadigini kaydetti.

Vali Epcim, bu sürece birçok kimsenin destek oldugunun altini çizerek “Hafizlarimiz yetissin diye tabi ki basta Il Müftülügümüzün ve Il Müftümüzün çok büyük gayretleri var. Bunun yaninda Diyanet camiasinin çok kiymetli hocalari var. Hepsini saygiyla, sevgiyle bir kez daha selamliyor, kendilerine tesekkür ediyoruz.” diye konustu.

Vali Epcim, hafizligin çok mühim bir vazife olduguna vurgu yapti.

Ögrencilerden hafizlik egitimlerinin yani sira egitim hayatlarinda da önemli basarilar beklediklerine deginen Vali Epcim, söyle devam etti: “Sizlerden akademik anlamda da çok büyük basarilar beklemekteyiz. Hafizlarin akademik basarisinin oldukça yüksek oldugunu bizatihi görmüs ve yasamis birisiyim. Özellikle ezber kabiliyetinizin, zihinsel yeteneklerinizin oldukça gelisecegini düsünüyorum. Sizler ileride okul hayatinda da, akademik anlamda da çok basarili olacaksiniz. Önce hafizligi bitireceksiniz sonra da üniversite hayatinizda ve diger egitim kurumlarinda çok basarilara imza atacaksiniz. Ülkemizin hafizlara ihtiyaci var.”

Devlet olarak hafizlarla gurur duyduklarini dile getiren Vali Epcim, bundan sonra da degisik vesilelerle bir arada bulunmak istediklerini belirtti.

Il Müftüsü Hasan Basoglu da Vali Cüneyt Epcim ile Büsra Epcim’in sofralarina misafir olmak üzere Kur’an kursunu ziyaret ettiklerini aktardi.

Vali Epcim’e kendilerini yalniz birakmadigi için tesekkürlerini bildiren Basoglu, Büsra Epcim’e de ayrica tesekkürlerini iletti.

Ögrencilerin yemek duasiyla sona eren iftar programinin ardindan hatim duasi yapildi.

Vali Epcim ile esi Büsra Epcim sonrasinda ögrencilere çesitli hediyeler takdim ederek ziyaretlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA