Sosyal Hizmet Bölümü Ögrencileri Uygulamalari Yerinde Görecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, saha uygulamalarinin ögrenmenin en temel parçalarindan birisi oldugunu ve farkli akademik alanlar için bu uygulamalari genislettiklerini söyledi.

Sosyal Hizmet Bölümü Ögrencileri Uygulamalari Yerinde Görecek
ASÜ ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü arasinda, ögrencilerin uygulamalari yerinde görmesini içeren bir is birligi protokolü imzalandi. Programda kisa bir açiklama yapan Rektör Sahin, Saglik Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Bölümü’nün çalismalarinin bu protokolle biraz daha genisleyecegini belirtti.

Bu bölümde egitim-ögretim gören ögrencilerin akademik bilgileri derslerde aldiklarini, Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve bagli kuruluslarda ise saha uygulamalarini yakindan görebileceklerini dile getiren Prof. Sahin, “Uygulamalarin bizzat içinde olmak ögrenme sürecini pekistiren önemli bir ayrinti. Biz, ögrencilerimizin uygulama alanlarini genisletmeye gayret ediyoruz. Farkli akademik disiplinler için farkli kurumlarla görüsüyoruz. Sosyal Hizmet Bölümü ögrencilerimizi kapsayan bu protokolün hayata geçmesine katki sunan kiymetli Il Müdürü Israfil Aktürk’e katkilarindan dolayi tesekkür ediyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Israfil Aktürk de, ASÜ ile birlikte çalismaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Yapilan açiklamalarin ardindan ilgili protokol metni imzalandi ve uygulamaya dair detaylar görüsüldü.
Kaynak: İHA