Kars'ta Köstebek Yuvasina Dönen Yollara Yamali Önlem

Kars’ta köstebek yuvasina dönen ve vatandaslari canindan bezdiren yollara yama yapiliyor.

Kars'ta Köstebek Yuvasina Dönen Yollara Yamali Önlem
Kentte 2021 yilinin Kasim ve Aralik ayinda yagan yagmur ve soguk hava dikkate alinmayarak yapilan asfalt yollarinin tamamina yakini kisi çikarmadan bozuldu.

Bozularak adeta köstebek yuvasina dönen yollar, özellikle sürücüleri canindan bezdirirken, belediye ekipleri bozulan ve milyonlarca liraya mal olan yollara sil bastan yama yapmaya basladi.

Türkiye’nin bütün illerinde yol ve kaldirim sorunu kalmadigini ifade eden vatandaslar Kars’in yollarinin yapiminin bir türlü bitmedigini belirttiler.

“Kars’in yol sorunu bir türlü bitmedi”

Her gün araçlarini sanayi götürdüklerini bozuk yollardan dolayi araçlariyla caddeye çikamadiklarini ifade eden vatandaslar, “Kars’ta yollar çile oldu. Daglar delinerek tünellerle sehirler sehirlere baglandi. Kars’in yol sorunu bir türlü bitmedi. Her gelen belediye baskani yol yapiyor. Ne acidir ki yapilan yollarinin ömrü çok kisa oluyor. Yazik bu milletin, bu devletin parasina, sonbaharda, yagisli ve soguk havada yol yapilirsa bozulur. Kim denetliyor, kim izin veriyor anlamis degiliz. Yani basimizda bulunan Erzurum’da soguk memleketi, orada kis var, kar var. Orada yapilan yollar neden 2 ayda bozulmuyor” dediler.

“Sehrin bütün yollari bozuk”

Karlarin erimesiyle birlikte yollardaki çukurlarin ortaya çiktigini ifade eden vatandaslar, “Sehrin bütün yollari bozuk, yamayla olacak is degil. Belediye yama yapiyor. Yama malzemesine para verilmiyor mu? Yazik gerçekten çok yazik, yetkililer bir zahmet makam araçlarindan inerek Kars’i yaya olarak gezsinler. Bu sehre her gün yüzlerce yerli ve yabanci turist geliyor. Ani Ören yolunu kullanan misafirleri Subatan yolunda gelisi güzel dökülmüs hayvan diskisi karsiliyor. Bunu görmüyorlar mi? Ara sokaklar, mahalle aralari, ana caddeler hangi birini söyleyelim. Bu sehri bastan asagiya yeniden imar etmek gerekiyor” diye konustular.

“Belediye’den bozuk yol açiklamasi”

Öte yandan vatandaslarin sürekli sikayetçi oldugu bozuk yollara belediyeden de açiklama geldi.

Kars Belediye Baskanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, “Karsli hemsehrilerimizin dikkatine; Son yillarin en yogun kar yagisi ve agir iklim sartlarina maruz kalan ilimiz merkezindeki bazi yollarda deforme ve bozulmalar meydana gelmistir. Vatandaslarimizin magduriyet yasamamasi adina ekiplerimizce bozulan yollarda geçici asfalt yama çalismalari devam etmekte olup, belediyemiz tarafindan hazirlanan projeler ile Bitümlü Sicak Karisim (BSK) Asfalt yol, kilit parke, bazalt kaldirim ve altyapi çalismalarimiz mevsim sartlarina uygun oldugu zaman baslayacaktir” denildi.
Kaynak: İHA