Karaman'da Telefonla Dolandiricilik Yapmaya Çalisan 4 Kisi Yakalandi

Karaman’in Kazimkarabekir ilçesinde telefonda kendilerini jandarma olarak tanittiklari kisiyi dolandirmaya çalisan 4 süpheli düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltina alindi.

Karaman'da Telefonla Dolandiricilik Yapmaya Çalisan 4 Kisi Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bagli Akarköy’de yasayan H.S.’yi (68) telefonla arayan sahislar, kendilerini jandarma olarak tanitarak Karaman’da meydana gelen bir hirsizlik olayinda süphelilerin yakalandigini söyledi.

Dolandiricilar, H.S.’ye, yakalanan süphelilerin verdikleri ifadede çaldiklari malzemeleri senin evinde sakladiklarini itiraf ettiklerini ve bunun için de evde arama yapacaklarini, altin ve paralari teshis için kendilerine teslim etmelerini söyledi.

Dolandirilmaya çalisildigini anlayan H.S. durumu hemen jandarmaya bildirdi. Vakit kaybetmeden köye giden ekipler, köy giris ve çikislarini tutarak kontrol altina aldi. Ekipler, köy içinde yaya olarak dolasan S.M.A (19) ve köy girisinde 01 plakali bir otomobil içinde bekleyen K.G. (44), M.K. (19) ile E.A.’yi (22) kiskivrak yakaladi. Süpheliler, sorgulanmak üzere dolandiricilikta kullandiklari telefonlarla birlikte Kazimkarabekir Ilçe Jandarma Komutanligina götürüldü. Süphelilerden K.G.’nin dolandiriciliktan çok sayida suç kaydinin oldugu ögrenildi. Olayla ilgili baslatilan sorusturmanin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA