Kar Sularinin Olusturdugu Selaleler Görenleri Büyüledi

Kars’ta kar sularinin olusturdugu selaleler görenleri büyülüyor. Metrelerce yükseklikten su düsüsüne sahip selaleler fotograf sanatçilarinin da ilgisini çekti.

Kar Sularinin Olusturdugu Selaleler Görenleri Büyüledi
Kars’ta havalarinin isinmasiyla birlikte eriyen kar sularinin metrelerce yükseklikte bulunan kayaliklarin üzerinden coskuyla akmasi ve dogal selaleler olusturmasi Kars’in tarihi dogusunun yaninda dogal güzelliklerini de bir kez daha ortaya çikardi.

Kent merkezine 8 kilometre uzaklikta bulunan Kent Ormani ve etrafindaki daglardaki karlarinin erimesi ve kar sularinin ufak ufak dereler olusturarak kayaliklardan asagiya dökülmesiyle olusan selaleler fotografçilarin ilgisini çekerken, bölgeye gelen fotografçilar, selaleleri çekmek için defalarca fotograf makinelerinin deklansörlerine basti.

Selaleleri görüntülemek için bölgeye geldiklerini ifade eden fotografçilar, “Nisan ayi ile birlikte yagan karda erimeye basladi.

Havalarin isinmasiyla birlikte daglarda bulunan karlar eridi. Su anda arkamda görülen dagin üzerinde adeta dogal bir selale olusmus. Görsel bir sölen sunuyor. Görüntüledik. Fotograf çektik. Çok tatli bir görüntüsü var” dediler.

Öte yandan Dereiçi bölgesinde eriyen karlarla birlikte olusan selaleler, coskuyla kayaliklardan akarken, kayaliklarin üzerinde bulunan metrelerce yükseklikteki kar kütleleri de kameralar yansidi.
Kaynak: İHA