Yüksekova Ovasi'nda Kardelen Cümbüsü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde baharin habercisi olan kardelenlerin açmasi ovaya apayri bir güzellik katti.

Yüksekova Ovasi'nda Kardelen Cümbüsü
Kis mevsiminin sona erdigini simgeleyen baharin müjdeleyicisi olan kardelenler, Yüksekova ilçesinde kendilerini gösterdi. Ilçeye 5 kilometre uzaklikta bulunan Inanli köyü yakinlarinda bulunan ovada beyaz örtü seklinde yeseren kardelenler, görenleri kendine hayran birakiyor.

Beyaz bir örtü gibi ovayi süsleyen kardelenlerin etrafini çeviren Cilo Dagi’nin karli yamaçlari ise ayri bir güzellik katiyor.

Her sene nisan ayinda çikmaya baslayan kardelenler, fotograf sevenler tarafindan da büyük ilgi görüyor. Muglali ögretmen Tülay Dasgin, Yüksekova’nin nisan aylarinda çok güzel oldugunu belirterek, “Çetin geçen kis zorlugundan sonra kardelenler çikiyor. Türkiye’nin dört bir yanini gezdim, ögretmenlik yaptim ama böyle bir güzellik görmedim. Burasi çok güzel görüntü olusturuyor. Yüksekova Ovasi zaten su an beyaz gelinligini giymis durumda ve etrafini saran Cilo Daglari o güzel kar manzarasiyla adeta hayran birakiyor. Bu güzellikleri herkesin görmesini isterim” dedi.

Kardelenleri yerinde görmek için geldiklerini belirten Adem Özkesici ise, “Biz de güzellikleri görmek için geldik. Her sene oldugu gibi bu sene de ovamizda kardelenler çiçek açmis. Su an herkes akin etmis durumda ve fotograf çekiyor. Su an muhtesem bir manzara içerisindeyiz. Bizde o güzellikleri doyasiya fotografliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA