Selçuklu Belediyesi Geleneksel Ramazan Aksamlarini Yasatiyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Ramazan ayi boyunca her Cumartesi düzenlenecek olan Ramazan Aksamlari programi basladi. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen ilk programa çocuklarin ve ailelerin ilgisi büyük oldu.

Selçuklu Belediyesi Geleneksel Ramazan Aksamlarini Yasatiyor
Selçuklu Belediyesi Ramazan ayinda dolu dolu programlari ile Ramazan Geleneklerini sürdürüyor. Ramazan ayi içerisinde kültürümüzde yer alan teravih sonrasi eglenceleri, Hacivat - Karagöz oyunu, Meddah gibi kültürel etkinliklerin yer aldigi Selçuklu’da Ramazan Aksamlari programinin ilki Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlendi.

Müzisyen ve Tiyatrocu Hüseyin Goncagül’ün katildigi programa vatandaslar büyük ilgi gösterdi. Programda Hüseyin Goncagül Eskimeyen Ramazan Eglenceleri ile çocuklari ve aileleri doyasiya eglendirirken, katilimcilara geleneksel Ramazan ayini da yasatti.

“Ramazan gelenegini yasatiyoruz”

Etkinligin ilk gününde dolu dolu geçtigini belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak kültürel anlamda geleneklerimize bagli kalarak programlar gerçeklestiriyoruz. Bugün baslattigimiz Ramazan Aksamlari programimizi da geleneksel Ramazan gecelerinde düzenlenen eglenceleri çocuklarimiza yasatmaya çalisiyoruz. Insallah Ramazan ayi boyunca her cumartesi aksami etkinligimiz burada düzenlenecek. Ben etkinligimize katilim saglayan ailelerimize, çocuklarimiza ve Hüseyin Goncagül hocamizla birlikte tüm ekibine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci program sonunda çocuklarla da bir araya gelerek hediyeler verdi. Selçuklu’da Ramazan Aksamlari programinin önümüzdeki hafta programinda Agah ve Türk Tasavvuf Musikisi tarafindan musiki dinletisi gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA