Deniz Ortasinda Atesli Gösteri Nefes Kesti

İçel’de Türk Polis Teskilatinin Kurulusunun 177. Yil Dönümü renkli görüntülerle kutlandi. Özellikle denizin ortasinda bir gemiye düzenekle kurulan ’10 Nisan, İçel’ yazisinin atesle yakilmasi vatandaslarin büyük ilgisini çekerken, havai fisek ve dron gösterisi de etkinlige renk katti.

Deniz Ortasinda Atesli Gösteri Nefes Kesti
İçel’de Türk Polis Teskilatinin Kurulusunun 177. Yil Dönümü, kutlandi. Özgecan Baris Meydaninda düzenlenen etkinlige İçel Valisi Ali Ihsan Su, Il Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Necip Çarikcioglu, milletvekilleri, il protokolü, emniyet personeli ve vatandaslar katildi.

Etkinlik, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Daha sonra il protokolü tarafindan emniyete yeni alanin araçlarin kurdele kesimi yapildi. Burada araçlari tek tek kontrol eden Vali Su, yetkilerden araçlarla ilgili bilgi aldi. Ardindan 177. yil dönümü pastasi kesilirken, denizde de isikli gösteri yapildi. Denizin ortasinda bir gemiye düzenekle kurulan ’10 Nisan, İçel’ yazisinin atesle yakilmasi vatandaslarin büyük ilgisini çekerken, deniz polisi de denizde Türk bayragi açti. Havai fisek ve dron gösterileri de etkinlige renk katarken, sadece kadinlardan olusan Erdemli Belediyesi Mehteran takiminin performansi da büyük ilgi çekti. Halk oyunlari gösterilerinin de yapildigi etkinlik, yeni alinan araçlarin konvoyuyla sona erdi.

Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Ali Ihsan Su, bugün Polis Teskilatinin Kurulusunun 177. Yil Dönümünü coskuyla kutladiklarini belirterek, "Polisimiz kuruldugu günden bugüne kadar fedakarca, can siper hane görev yapmistir. Milletimizin huzuru, güveni için her türlü fedakarligi yerine getirmistir. Bu anlamda sehitlerimiz, gazilerimiz var. Tüm polis teskilatimiza sükranlarimizi ifade ediyoruz. Bu çerçevede basta Il Emniyet Müdürümüz olmak üzere bütün polis teskilatimiza tesekkür ediyorum" dedi.

Il Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ise bugün mutlu bir gün oldugunu vurgulayarak, "Türk Polis Teskilatinin kurulus yildönümünü İçel’de hep birlikte kutluyoruz. Burada stantlarimiz var. Emniyet teskilatinin ne noktaya geldigini, nasil çag atladigini hep birlikte görüyoruz. Vatandaslarimiz da çok memnun. Sehitlerimizi Allah’tan rahmetle aniyorum. Gazilerimize saglik diliyorum. Tüm emniyet personelimizin günlerini kutluyorum. Bütün İçellilere de bize verdikleri bu destekten dolayi tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA