Sinop'ta Korkutan Yangin Açiklamasi 7 Kisi Dumandan Etkilendi

Sinop’un Gerze ilçesinde bir apartmanda çikan yanginda 7 kisi dumandan etkilendi.

Sinop'ta Korkutan Yangin Açiklamasi 7 Kisi Dumandan Etkilendi
Yangin, Sinop’un Gerze ilçesi 19 Mayis Mahallesi’nde meydana geldi. Gece saatlerinde bir apartmanin zemin katinda yangin çikti. Yangini fark eden çevre sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Binanin giris katinda çikan yangin dolayisiyla üst katlari duman sarmaya basladi.

Apartmanin üst katlarinda oturanlar, alevlerden ve dumandan dolayi disariya çikamadi, 7 kisi binada mahsur kaldi. Itfaiye kamyonlari bir yandan merdiven uzatarak mahsur kalan 7 kisiyi camlardan çikartirken, diger yandan da alevleri söndürmeye çalisti. Yaklasik 50 dakika süren yangin söndürme çalismalari sonrasi dumandan etkilenen 7 kisi, saglik ekiplerince ola y yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan Gerze Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

Yanginin ilk anlarindan itibaren Gerze Kaymakami Tekin Dundar ve Belediye Baskani Cevat Sensoy, olay yerinde ekiplerin kurtarma anina sahit oldu. Ardindan hastaneye sevk edilen yaralilari ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Baskani Cevat Sensoy, yaralilarin saglik durumlari hakkinda bilgi aldi. Belediye Baskani Sensoy, yangin sonrasi yaptigi açiklamada herhangi bir can kaybinin olmadigini ve yaralilarin saglik durumlarinin iyi oldugunu ifade etti.

Yangin nedeniyle binada büyük çapli maddi hasar olusurken, yanginin çikis nedeni ise arastiriliyor.
Kaynak: İHA