Tarihi Siirt Ulu Camii'nde Iki Yil Aradan Sonra Ilk Teravih Kilindi

Selçuklular tarafindan 1129 yilinda yaptirilan tarihi Siirt Ulu Camii’nde Covid-19 kisitlamalari nedeniyle 2 yil aranin ardindan teravih namazi cemaatle kilindi.

Tarihi Siirt Ulu Camii'nde Iki Yil Aradan Sonra Ilk Teravih Kilindi


Haftalar önce camide tüm hazirliklarin tamamlandigini belirten Ulu Camii Din Görevlisi Nezir Obut, Ramazan ayinin tüm Islam alemine hayir getirmesi temennisinde bulundu. Korona virüs nedeniyle ölenlere Allah’tan rahmet hastalara acil sifalar dileyen Obut, Islam aleminin büyük bir istirakle bekledigi Ramazan’a kavusmanin mutlulugu içinde olduklarini söyledi.

Obut, “11 ayin sultani mübarek Ramazan ayina kavusmaktayiz. Bu gece Allah’a sükürler olsun ilk teravih namazimiz kildik. Yarin da ilk orucumuzu tutacagiz. 2 yildan beri dünyayi ve ülkemizi etkisi altina alan pandemi nedeniyle 2 yildan beri ara vermis oldugumuz teravih namazlarimiza büyük bir husu içerisinde kavustuk. Ramazan ayi boyunca camimizde ögle namazindan sonra her gün mukabele okunacak ikindi namazindan sonra vaazlar verilecektir” dedi.



11 ayin sultani Ramazan’in ilk gölgesinin üzerlerine düstügünü dile getiren Burhan Elik adli vatandas, bugün ilk teravihi kilmanin huzurunu yasadigini söyledi.

Elik, “Allaha Celle Celaluha sükürler olsun bir Ramazan’a daha kavustuk. Pandemiden kurtulduk, Allah’a sükürler olsun. Allah bütün ümmeti Muhammed’e, hastalarimiza sifalar versin. Dertlilerimize deva versin insallah. Allah bir daha bu musibetleri bizlere bir daha göstermesin, vefat edenlere de Allah rahmet eylesin. Elhamdülillah çok mutluyuz. Allah Celle Celaluhu bizleri birlik namazina kavusturdu. Çok mutluyuz” diye konustu.



Teyfik Kaya adli vatandas ise, “Siirt Ulu Cami’de bulunmaktayiz. Elhamdülillah sükürler olsun pandemiden sonra tekrar teravih namazini kildik. Allah bir daha bu hastaligi ümmeti Muhammed’e ve tüm Islam alemine göstermesin insallah. Allah nicelerini nasip eylesin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA